Nyheter och bilder om SIAF uppfångade på nätet

Den senaste tiden har det skrivits om SIAF ett antal gånger på kinesiska hemsidor. Det är intressant att följa saker som skrivs om SIAF som skrivs av tredjepartare, d.v.s. inte av bolaget själva.

Den första saken är en artikel med bilder från en till synes stor kinesisk fisksajt. Använd Google translate för att översätta.

Den andra är en jobbannons där SIAF söker tjugo servitörer till en av deras restauranger. Mer detaljer finns här. Värt att notera är att SIAF har längdkrav på de de anställer (olika för män ock kvinnor). Jag har sett i olika annonser att SIAF nog skulle fällts för diskriminering många gånger om det varit ett svenskt företag, men nu är det ju inte ett svenskt företag så det är nemas problemas.

Den tredje saken är en artikel där en person intervjuas lite grann om hur Sanjiang samarbetar med det lokala utbildningsväsendet. Detta är en av anledningarna till att Solomon Lee velat fortsätta expandera som tänkt trots svårigheterna att anskaffa kapital. Om han inte fortsatt expandera skulle han inte kunnat anställa de personer som utbildats just för att bli anställda av SIAF (eller nåt i den stilen).

Hittade ett CV för en snubbe som jobbat/har jobbat på SIAFs Sanjiangdotterbolag.

Hittade en hemsida från en provinsregering där det står att den lokala regeringen stöttat SIAFs dotterbolag Sanjiang ekonomiskt.

För övrigt så är nu ett antal större aktieägare, inklusive en fem man stark delegation från Jordanfonden, på plats i Kina för att besöka företaget. Förhoppningsvis komemr det ut lite bilder och annat godis man kan titta på.

 

Etiketter:

2 kommentarer till “Nyheter och bilder om SIAF uppfångade på nätet”

  1. Petrejus skriver:

    Idag kom nyheten att EQT köpt aktiemajoriteten i en stor restaurangoperatör i Kina. Inom kort får vi se en NASDAQ-notering både i USA och i Sverige. Lägg sedan till ett megakontrakt på 300.000 ton räkproduktion och institutionella investerare kommer att flockas kring SIAF.

  2. Emilez skriver:

    Japp, håller tummarna för att dem där sakerna inträffar. Då kan det bli rätt trevligt.

Lämna en kommentar