SIAFs situation ser ljusare ut

Den senaste veckan har SIAF gått upp kraftigt – vi får se om det fortsätter så här eller om det kommer en rekyl. Jag fick en tanke om att någon är fast besluten om att få upp kursen till 65 cent som jag har för mig är den ungefärliga minimigränsen på aktiepriset för att listas på First North, men det är ju bara en spekulation.

Hur som helst – SIAFs problem är finansieringen. Om SIAF skulle behöva finansiera sig genom att trycka aktier så behövs nu (om dagens kurs håller i sig) betydligt färre aktier för finansieringen. Det är lite som en självuppfyllande profetsia, med en högre aktiekurs så är SIAFs finansieringsproblem inte så stora medans det är värre om aktiekursen är låg. Dock brukar eventuellt betalning med aktier baseras på nåt medelvärde för senaste månaderna och då tar det tyvärr tid innan den högre aktiekursen slår igenom på finansieringsmöjligheterna.

Vi som är aktieägare får hålla tummarna för att dagens kurs håller i sig för då slipper vi se en alltför svårhanterlig mängd finansieringsaktier framöver – även om jag så klart hoppas att finanseringen löser sig på annat sätt.

Nåt verkar i alla fall vara på gång – senaste veckans volymer och kursrörelser tyder på det.

Övriga nyheter är att SIAF som förväntat ökar antalet tillåtna aktier till 170 miljoner, och att S1-dokumentet är ute det det talas om att sälja aktier till bolagets vänner, bekanta och affärspartner till ett pris om en dollar. Exakt hur de här aktierna kommer användas är lite oklart, enligt IR skulle aktierna (upp till 26 miljoner styck) kunna stämplas om framöver och användas som säkerhet till ett lån. Alternativt så kommer de aktierna helt enkelt att säljas för en dollar styck till olika personer.

Om jag får spekulera så kommer kanske ledningen att använda de här endollarsaktierna till att belöna sig själva och sina partners när kursen går över en dollar, då kan de ju handla aktier till rabatt. De har 180 dagar på sig att sälja de här extra aktierna till sig själva och partners – och med tanke på det känns det mer osannolikt att syftet är att använda aktierna som säkerhet på lån.

Dessutom, om jag inte missminner mig så sa styrelseledamoten George Yap i förra konferenssamtalet att han skulle köpa aktier för en dollar, då tyckte alla att det var konstigt att han inte köpte direkt när kursen var lägre. Men kanske var det det här erbjudandet om att teckna aktier för $1 han redan då hade i åtanke. Han sitter ju med mycket insiderinfo om finansiering så han kanske föredrog att göra på det sättet för att undvika misstankar.

En annan sak som omnämns i S1-dokumentet på sidan 66 och som Solomon även nämnde i den senaste presentationen är att bolaget förhandlar om kontrakt på hundratusentals ton räkor per år. Om SIAF ror hem ett sånt kontrakt så blir det en riktig milstolpe – dagens räkodlingar är ju bara demoodlingar så Solomon har nog hela tiden haft stora planer.

Hur som helst så år vi se vad som händer framöver. Spännande kommer det säkert att bli i alla fall – och jag håller tummarna för att det blir spännande på ett bra sätt.

 

Etiketter:

5 kommentarer till “SIAFs situation ser ljusare ut”

  1. Tobias skriver:

    Tja, tror finansieringen kommer ordna sig vartefter. Verkar inte som det kommer bli börsnotering i Sverige första taget. Men troligen en större lista i US. Så slipper vi iaf ponksheet. Roligt och läsa dina inlägg btw.

    Med vänlig hälsning, Tobias

  2. Emilez skriver:

    Hej Tobias!

    Jo jag delar din åsikt. Det här med USA:s budgetproblem är dock lite oroande, om det kommer försena SIAFs finansiering ytterligare ifall SEC blir påverkat. Vet inte hur det ligger till med den saken. Men den som lever får se.

    Tror dock inte att SEC kommer vara nedstängt mer än ett par veckor även i värsta fall, känns som att republikanerna kommer få vika för trycket eftersom de flesta anser att det är deras fel i första hand.

    Kul att du gillar inläggen :-)

    Vänliga hälsningar,
    Emil

  3. Tobias skriver:

    Visst är USA:s ekonomi oroande som sagt… Republikanerna kommer och måste ge vika. Det är bara synd att de inte förstår det ännu.

    Hitta ett intressant meddelande:

    http://www.otcmarkets.com/stock/SIAF/news/Sino-Agro-Food–Inc–Applies-for-NASDAQ-Listing?id=69433&b=y

  4. Emilez skriver:

    Ja just det SIAF har ansökt om att bli listade på Nasdaq. Lyckas dem med det kan dem snabbt lista sig på OMC i Sverige, kanske på Small Cap-listan.

  5. Tobias skriver:

    Precis! Detta känns riktigt bra måste jag säga.

Lämna en kommentar