Tecknar i Tikspac

Fick i senaste numret av aktiespararnas tidning ett erbjudande om att teckna aktier i Tikspac. Normalt sett brukar det ju vara skiterbjudanden man får från företag som värderar sig själva alldeles för högt, men den här gången är det inte erbjudandet som är skit utan det handlar snarare om ett företag som jobbar med att erbjuda gratis påsar för hundskit.

Affärsidén går ut på att sätta upp stolpar som har gratis plastpåsar för hundskit åt allmänheten. Ticspac tillhandahåller stolpar och påsar men kommunerna tar han om distributionen av alltsammans. Det bolaget tjänar pengar på är annonsintäker från företag som annonserar på företagets stolpar.

Låter det som en konstig affärsidé? Ja jag tycker också det låter lite konstigt men i och med att bolaget funnits i över tio år, har många kommuner som kunder och har utsetts till gasellföretag av Dagens industri så det här är värt att teckna lite aktier i tycker jag.

Själva värderingen av bolaget känns ganska rimlig, om emissionen fulltecknas så kommer bolaget värderas till 21 miljoner kronor vilket kan jämföras med omsättningen 2011/2012 då omsättningen uppgick till  24 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 2,3 miljoner kronor.

En brasklapp måste dock utfärdas för att information om bolagets belåning e.t.c. inte finns tillänglig i dagsläget. Det står på prospektet att det ska finnas ett informationsmemorandum på www.aktieinvest.se och www.tikspac.eu men det gör det inte i dagsläget vad jag kan se, och det är dålig stil. Dock går jag på magkänslan och tror att det är okej på den fronten och tecknar en mindre post.

Etiketter: ,

En kommentar till “Tecknar i Tikspac”

 1. Emilez skriver:

  Hittade för övrigt den här jobbannonsen som Tikspac har ute där de söker en försäljningaschef.

  http://www.ledningsjobb.se/tikspac-soker-driven-forsaljningschef-inom-telefonforsaljning-1262458.html

  Där fanns bland annat nedanstående info:

  TiksPac

  Skapar attityder för Rena Publika Rum
  Tillhandahåller TiksPac-konceptet till mer än 160 platser i Norden med över 5000 TiksPac-enheter.
  Har en upparbetad kundbas på över 3000 kunder
  Har ett nöjd-kund index på 4,25 av 5 möjliga
  Har ett unikt affärskoncept med stark CSR (Corporate Social Responsibility) förankring
  Har kontor i Falkenberg
  Blev 2011 och 2012 utsett till ett gasellföretag
  Var ett av finalföretagen i Swedbanks Hållbarhetspris 2012

Lämna en kommentar