SIAFs finansiering löst 2013?

Efter att ha lyssnat igenom Sino Agro Foods (SIAFs) senaste konferenssamtal har jag en ganska positiv känsla. Solomon säger att han behöver finansiering på$26 miljoner och sen behöver han inte finansiera genom att ge ut nya aktier något mer.

Det som känns kul är att slutmålet är i sikte när bolagetbörjar få riktigt starka kassaflöden.  Man ser ljuset i slutet av tunneln då de höga utdelningarna och aktieåterköpen kan börja.

Solomon verkar dessutom vidta åtgärde för att så få som möjligt av de nyutgivna aktierna ska säljas på marknaden och trycka ner aktiekursen.

Jag tycker mig känna att det är en optimistisk och ganska harmonisk Solomon på konferenssamtalet. Solomon kom heller inte ur balans av en konferensdeltagare som ställde en för Solomon ganska obehaglig fråga ibörjan av samtalet. Frågan rörde att konferensdeltageren tyckte det stått nåt fel i en pressrelease från 2010 men det verkade bara vara ett missförstånd och Solomon kunde svara direkt.

2013 kan nog bli ett bra år om First North-listningen går i mål samt att SIAF får in sina 26 miljoner dollar. Tyvärr blir det ju ofta förseningar med SIAF men jag hoppas att de lyckas få finansieringen och listningen på plats i höst och i bästa fall innan sommaren.

På det hela taget känns det som att SIAF är ett riktigt fint företag och man får ett bra intryck från Solomon och hans två nya styrelseledamöter. Får hoppas att känslan visar sig vara rätt. 

Etiketter:

4 kommentarer till “SIAFs finansiering löst 2013?”

 1. Anonym skriver:

  Visst håller jag med dig, men ju mer tiden går ju fler aktier kommer nå marknaden. 26 Musd motsvarar ett stort antal aktier ifall att allt i värsta fall skulle “printas”, bara idag är handelsvolymen hög.
  För övrigt blir man lite rädd efter meddelandet som kom ut för någon vecka sedan “Non-Reliance on Previous Financials”. Vad är din synpunkt om det?

 2. Emilez skriver:

  Visst blir man orolig när kursen går ned, det är ledsamt. Och det är ju en högriskaktie.

  Det där “Non-Reliance on Previous Financials” är inget jag oroar mig för, det var bara att pengar hade redovisats på fel ställe och till bolagets nackdel dessutom. Även efter rättningen så är det ju samma pengasummor det handlar om men att de hamnar under andra poster.

  Det enda jag är orolig för är att den saken gör att listningen drar ut på tiden lite till. Fast personligen räknar jag i vilket fall som helst inte med nån listning förräns till hösten.

  Solomon kommer säkerligen att trycka fler aktier, frågan är hur många. Det som är positivt är att han nu verkar måna om att aktierna inte ska säljas över öppna marknaden.

  Vi får väl se hur det går. Visst känns det lite ledsamt för tillfället, men för egen del kommer jag att hålla ut och se facit om ett till två år istället.

  Det som händer just nu är bara brus, det som avgör om det här blir en bra investering för mig är om bolaget lyckas bli kassarikt om lite över ett år och delar med sig till aktieägarna av pengarna.

  Att de lyckas lista sig på First north är ju också viktigt för aktiekursen men som sagt jag räknar med att det kan dra ut på tiden och att Solomon trycker upp en del aktier till.

 3. Gustav skriver:

  Hej!

  Är inte alls påläst på SIAF men undrar varför de trycker så många nya aktier. De visar väl vinst, men har de inte kassaflöde att backa upp det? Varför tar de inte banklån? Om aktien är undervärderad och dessutom ger utdelning verkar det konstigt att trycka nya aktier.

  Spännande bolag, och jag drar mig inte för mindre utländska bolag, men just detta gör att bolaget går bort. Än så länge. Är det någon mer insatt som har en förklaring vore det väldigt intressant att få en reflektion vad det är jag missar… Är som sagt inte insatt alls!

  Med vänliga hälsningar
  Gustav

 4. Emilez skriver:

  Hej Gustav!

  Ja det har varit hur många diskussioner som helst kring det där.

  Jag och de flesta andra västerlänningar har varit kritiska till att Solomon tryckt upp så många aktier för att expandera istället för att ta det lite lugnare.

  Han som har makten i företaget, CEO Solomon Lee, är australienkines och han hatar banklån. Därför har han länge varit emot att ta banklån och velat finansiera sig via att trycka aktier istället.

  Nu har Solomon dock ändrat sig så att han kan tänka sig att låna pengar och han har tagit ett litet banklån och kan tänka sig att låna mer. Men som jag förstår det så är det inte så lätt att få lån. Bolaget hoppas dock kunna finansiera sig via att ge ut obligationer när de är listade på First North, och de tror sig även få lättare med finansiering när de får en kreditrating framöver. Solomon sa att de skulle få ratingen i maj har ag för mig men hans tidsestimat är så gott som alltid fel så det tar nog mycket längre tid.

  Ja att de ger utdelning samtidigt som de trycker aktier är ju fel men det grundar sig i en tro att aktieägarna skulle bli sure om han skrotade utdelningen som jag förstått det. Och det är nog så.

  Det är förklaringen från bolagets synvinkel och sen får man väl fundera på om man litar på detta.

Lämna en kommentar