Rapport ute för Sino Agro Food

Rapport finns ute på:

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1488419/000114420413021832/v338173_10k.htm

63 cent i vinst per aktie fullt utspätt.

Etiketter:

2 kommentarer till “Rapport ute för Sino Agro Food”

  1. Tore skriver:

    I skrivande stund står siaf i 47 cent. Det blir väl ungefär PE 0,75.
    Jag kan inte tolka detta annat än en djup misstro mot redovisade siffror.
    Har aldrig sett något liknande. Kommer bubblan att spricka eller är det verkligen ett ärligt resultat som redovisas?
    En annan märklig omständighet är att över 60% av aktierna lär ägas av Svenska händer. Om dessa bemödat sej om att investera ända i Kina borde väl dom tro på verksamheten och köpa upp alla dessa billiga aktier med kursrusning som föjd. Och detta alldeles oavsett att det kommer ut finansieringsaktier efterhand.
    Eftersom Du verkar följa siaf nära undrar Jag hur Du tolkar allt detta?
    Tore

  2. Emilez skriver:

    Hej Tore!

    Tack för din kommentar.

    Det jag kan konstatera är att Solomon hanterar företagets finansiering på ett mycket dåligt sätt som slår hårt mot alla andra aktieägare som inte har den insikten i boalget som Solomon har. Det blir en stor psykisk påfrestning för alla aktieägare i bolaget när kursen trycks ner av alla finansieringsaktier, och detta oavsett om det är ett matematiskt korrekt beslut med avseende vinsten per aktie eller ej.

    Solomon behandlar aktieägarna som skit.

    Vad gäller SIAF så ser jag det som en lottsedel med en okej chans till hög utdelning, men också en rätt stor risk att förlora det man satsat.

    De triggers som finns är listningen på First North som kan ske det här hälvåret om vi har tur och det ögonblick som inträffar mitten på 2014 när bolaget beräknas få ett starkt positivt kassaflöde.

    Det som får mig att ändå tro en del på SIAF är att Nils-Erik Sandberg från Jordanfonden sitter i styrelsen och säger att han har mycket stort förtroende för Solomon. Men det är en klen tröst än så länge.

    En annan sak som får mig att till viss del tro på bolaget är att Solomon faktiskt levererat på en hel del punkter och gjort det han utlovat i många fall. Sen finns det också exempel där han inte lyckats leverera.

Lämna en kommentar