Nordiska stater framlyfts som positiva exempel i Economist

I den här artikeln från The Economist framlyfts de nordiska staterna som positiva exempel med låga budgetunderskott och så vidare och en relativt lycklig befolkning där det inte finns alltför stora klyftor.

Det lyfts fram några negativ saker också som framför allt för höga skatter som lockar talangfulla svenskar utomlands och att för många – speciellt invandrare – lever på bidrag.

2 kommentarer till “Nordiska stater framlyfts som positiva exempel i Economist”

  1. Anonym skriver:

    “många – speciellt invandrare – lever på bidrag.”! Jag är invandrare, bott och jobbat i Sverige kontinuerligt i 29 år och inte varit sjuk en enda dag. Rättare sagt, jag har varit sjuk ett par dagar men har åtminstone inte bett Försäkringkassa eller arbetsgivare för någon sjukpenning alls. Jag har varit egen företagare sedan 1983, fast har varit 0 taxerad i flera år med mycket låg inkomst då och då. Men de seanste 6 åren har jag haft ca. 300.000kr i deklarerat års inkomst. Född 1946 oktober och nu har den “goda nordiska staten (Sverige)” faställt min månatlig pension till 4800 kr. Jämför detta med minister pension! The truth is that without immigrants Sweden would not only stand still but would spiral down to a negative growth.

  2. Emilez skriver:

    Ja det där med låga pensioner är ju ett elände för de som drabbas. Mina far har också en låg pension trots att han arbetat hela sitt liv, fast han har visserligen sparat ganska mycket privat också så att han klarar sig.

Lämna en kommentar