Sino Agro Food utdelning

Det har hänt lite saker för Sino Agro Food den senaste tiden. Dels annonserades det ut att det tillkommer två nya oberoende styrelseledamöter varav den ena är Nils-Erik Sandström från Jordanfonden och den andra är George Yap Koi Ming som är från Australien och som sysslat en del med finansiering. Det är positivt att de här personerna kommer in i styrelsen tycker jag.

Sedan har även Erik Penser Bankaktiebolag anlitats som finansiell rådgivare inför listningen av Sino Agro Foods aktier på First North i Stockholm. Även detta positivt. Det där med att bolaget förhoppningsvis kommer att listas på First North är en riktig joker som kan få stora positiva effekter om man har tur och skicklighet.

Det senaste som annonserades var att utdelningen som betalas ut blir 1 cent i år. Många hade hoppats på två cent men det blev det alltså inte, vilket jag tycker är bra. Att höja utdelningen samtidigt som bolaget ger ut aktier till höger och vänster för en spottstyver av det fundamentala värdet på bolaget känns inte som en bra idé. Särskilt eftersom de aktier som ges ut direkt påverkar aktiekursen negativt då de dumpas på öppna marknaden. Det är själva dumpandet som är det värsta, utspädningen kan man väl leva med. VD Solomon Lee sa dock i senaste konferenssamtalet nåt i stil med att de skulle försöka göra privata nyemissioner och eventuellt även ge ut obligationer i samband med att bolaget listas på First North. I så fall kan dumpandet av finansieringsatier minskas kraftigt under 2013 och SIAFs aktiekurs får lite andrum och möjlighet att gå upp.

Förhoppningsvis går saker och ting bolagets väg under 2013 och vi slipper se en massa finansieringsaktier säljas på öppna marknaden. Givetvis är det inte säkert att det blir så, men förhoppningsvis.

Solomon Lee sa i senaste konferenssamtalet att de i SIAFs ledning skulle köpa mer aktier efter 2013. Då kan man spekulera i varför de väntar tills dess och inte köper nu. Men det kan finnas många anledningar till det.

Etiketter:

Lämna en kommentar