Sino Agro Food får order på biffkor

SIAF (Sino Agro Food) har tecknat ett kontrakt på att sälja 4000 biffkor av raserna Simmental and Charolais under 2012 och 2013. Ordervärdet beräknas ligga omkring $18 miljoner. Nu är detta kanske inte så intressant i och med att ingen hade väntat sig att SAIF inte skulle kunna sälja sina biffkor. Det som är intressant är istället att priset på biffkor  gått upp till $3.94-$4.73/Kg. Enligt SIAFs VD Solomon Lee så låg priset för bara två månader sedan på mellan $2.50 och $3.15 per kilo, så det har varit en rejäl prisuppgång den senaste tiden. Prisuppgången på biffkor medför att SIAF kommer tjänar mer på att sälja sina biffkor.

Etiketter:

3 kommentarer till “Sino Agro Food får order på biffkor”

  1. Tore skriver:

    Det blir ju ca 30kr/kg. Den svenske bonden får ca 20:-.
    Hur kan detta vara möjligt? Via min kinesiska fru vet jag vad hennes släktingar tjänar. Dom lär inte ha råd med det köttet.
    Även om det är fråga om ekologiskt kött så är det svårt att förstå att Sino kan få ut dessa priser. Skulle gärna få en förklaring på vad detta beror på.

  2. Emilez skriver:

    Hej Tore, tack för din kommentar.

    Priset blir 26,2 till 31,5 kr per kilo beroende på om korna säljs i norra eller södra Kina. För två månader sen var priset tydligen mellan 16,6 och 20,9 kr per kilo, alltså hade priset tydligen stigit kraftigt den senaste tiden.

    Det sistnämnda priset ligger ju på den nivån du du pratar om, runt 20 kronor. Så förändringen mot det svenska priset skulle i så fall hänt de senaste två månaderna.

    Har fått för mig att det är relativt ovanligt att äta biff i Kina och att det mest är den övre medelklassen som gör det. Men kan ha fel.

    Någon förklaring har jag inte just nu men om man vill går det ju fråga på nästa konferenssamtal.

  3. Coolastar skriver:

    Tydligen råder det importförbud på biff från de flesta länder utom något afrikanskt land. Det är i så fall en delförklaring till de höga priserna.

Lämna en kommentar