En förklaring av IronRidge-affärens parametrar

Moderatorn Lucky Loser på Investors’ Hub skrev en omfattande post som förklarar att mängden aktier som IronRidge får är absolut begränsad till 9.99% av antalet utstående aktier. Vi behöver alltså inte oroa oss för att de ska få mer än ca 7 miljoner aktier.

Det tycker jag är skönt att veta. Antagligen har ironRidge sålt ganska många av aktierna redan.

Anledningen till att IronRidge säljer aktierna är att de ska betala pengar till SIAFs kreditgivare. IronRidge har krav på sig att börja betala kreditgivarna i mars men de har redan börjat.

Det enda som är lite tråkigt är att det tog så här lång tid innan det kom en förstålig förklaring för IronRidge-dealen.

Det hade varit intressant att veta hur SIAF resonerade när de ingick affären. Kanske var det en satsning på att aktiekursen skulle stå högre nu i December, och som gick fel. Om aktiekursen hade stått högre hade det varit en bättre affär.

Ytterligare en anledning till att SIAF gjorde affären kanske var att de ville stödja aktiekursen lite genom återköp i våras/somras när den var svag efter att SIAF sålt mejeriet. Dessa aktier hade de tänkt kvitta mot IronRidge-aktierna nu i December. I så fall hade det varit en bättre affär. Men nu gick ju kursen ner och affärens värsta scenario infriades och vi fick 7 miljoner aktier som säljs över den öppna marknaden.

Etiketter:

2 kommentarer till “En förklaring av IronRidge-affärens parametrar”

  1. Stefan skriver:

    Förhoppningsvis har en och annan polett trillat ned gällande finansieringsstrategi från nu och framåt hos Mr “Sleeping fish” Solomon. Tror dock det finns en hel del kvar i spannet 0.6-0.7 som kommer rulla ut i marknaden. Vi får se…vore förstås grymt om vi bara kunde rulla på istället…vad tror du?

  2. Emilez skriver:

    Hej Stefan!

    Jag är optimistisk inför 2012. Ja förhoppningsvis har en polett trillat ner hos Solomon.

    Det kan nog ligga något i det du säger. Det är ju sällan som aktiekurser går spikrakt uppåt utan att möta på några patruller. Nu har det ju gått upp typ 30% på två dagar också så det är möjligt att några säljare vaknar till liv.

Lämna en kommentar