Sino Agro Food (siaf.pk) – ett kinesiskt jordbruksföretag

Sino Agro Food är ett intressant kinesiskt jordbruksföretag som handlas på pink sheets i USA. Anledningen till att de handlas på pink sheets är för att de inte skött sin bokföring ordentligt. Det är en stor risk att handla med pink sheets-bolag och man löper stor risk att råka illa ut. För mig såg detta bolag dock så intressant ut att jag köpte en chanspost ändå. Slår bolagets prognoser in så kan vi vänta en mångdubbling av kursen denärmaste åren. Jordanfonden har besökt företaget. Mitt förtroende för Jordanfonden är dock inte så högt, det har varit en del negativt snack om dem på olika börsforum. Och i fallet med Sino Agro Food så köpte deras högsta höns på sig aktier först för att sedan släppa informationen till övriga medlemmar varefter aktiekursen sköt i höjden. Sedan släppte de informationen till allmänheten varefter kursen gick upp ännu mer. Det är kanske inget att anmärka på i och för sig. Klart man vill köpa själv först liksom. Men om det utnyttjas systematiskt finns det skäl att vara vaksam. I fallet Sino Agro Food är mitt intryck att aktien faktiskt är rejält fundamentalt undervärderad. Det säger jag dock efter att bara ha gjort en snabbkoll så jag kan ha fel. Jag har inte gjort någon noggrann analys.

Bokföringen förväntas komma iordning den närmsta tiden vilket skulle kunna vara en trigger. Företaget har tidigare kommunicerat att bokföringen för 2008 och 2009 skulle varit inne redan i augusti men den har inte kommit vad jag kan se. Kanske skäl att vara orolig, men den som lever får se.

Sino Agro Food har som mål att noteras på Nasdaq om några år.

Hur som helst.. En chansaktie. En farlig sådan. Företag på pink sheets ska man alltid se upp med och kanske blir man blåst den här gången men då lär man sig nåt. Och personlingen satsar jag bara en liten slant än så länge. Ska bli intressant att se hur den utvecklar sig och eventuellt gå in tyngre sen.

Etiketter:

8 kommentarer till “Sino Agro Food (siaf.pk) – ett kinesiskt jordbruksföretag”

  1. Strindberg skriver:

    Man har inte misskött sin bokföring.
    Den kinesiska redovisningen skiljer sig från den amerikanska och vill man noteras på en riktig lista så krävs det amerikansk redovisning och man håller på och anpassar sin bokföring och redovisning till amerikanska lagar och regler..
    På pinksheet finns inga sådana krav.

  2. Strindberg skriver:

    Jag frågade om redovisningen och fick nedanstående svar för 10 minuter sedan.

    “I have been informed the actual audit for both 2008 and 2009 is complete, the final drafts are under review by the Company. I would expect them out in very short order. An exact date however I do not have.

    Warm regards,
    Chad Sykes”

  3. Emilez skriver:

    Tack för intressant info Strindberg.. Det låter ju bra det där. Jag litar dock helt på att bokföringen kommer ut snart först när jag har den i handen :-) Men om man kollar upp noggrannare kanske man kan övertyga sig själv om att det kommer att bli så. Men jag har för mig att jag läste nånstans att de tidigare sagt att den skulle kommit i april och att den sen inte gjorde det.

    Nu har jag inte dubbelkollat detta utan det är mer att jag har för mig det.

  4. Johan skriver:

    Vad tror du om China Organic agriculture då? CNOA.OB. Handlas på “säkrare” börs, har mer cash än hela bolagsvärdet och gjorde en vinst på drygt 20 miljoner USD för verksamheten senaste helåret. Ekologisk mat i Kina, låga skulder, bolagsvärde på under 30 milj USD och som sagt P/E på under 2…

  5. Emilez skriver:

    Det låter ju intressant det där Johan. Jag har inte tittat på CNOA men det du säger låter ju extremt bra! Nästan för bra för att vara sant så jag antar att det finns något aber också. Men jag blir absolut sugen på att titta närmare på bolaget!

  6. Strindberg skriver:

    Jag såg på Börssnack att du efterlyste rapportdatum.
    Q3-rapporten kommer 12 november.

  7. Emilez skriver:

    Tack för infon!

  8. 83Horacio skriver:

    Hello admin, i must say you have hi quality posts here.

    Your blog should go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

Lämna en kommentar