TravelPartner kvartalsrapport

TravelPartner lämnade rapport för det andra kvartalet i morse. Det har skett en del föändringar med justeringar för askmolnet och förvärv av MR. Orange, men det nyckeltal som enkelt går att jämföra  med det första kvartalet är nettoomsättningen som landade på 26,3 Mkr. Nettoomsättningen för det första kvartaletlandade på 28,6 Mkr. Askmolnet påverkade nettoomsättningen negativt med 1,1 Mkr vilket innebär att nettoomsättningen hade varit 27,4 Mkr om det inte varit för askmolnet och därmed använder jag fortsatt den siffran för att jämföra med det första kvartalet.

Enligt en tidigare artikel på säsongsvariationer kan man räkna upp Q2-resultatet med en faktor 28/26 för att få en helt jämförbar siffra med det första kvartalet.

28/26*27,4/28,6=1,03.

Nu är detta lite ungefärligt men det här tyder på en tillväxt mellan kvartalen på 3%. VD säger i rapporten att “Intäkterna har efter vulkanutbrottet fortsatt att öka men i mer dämpad takt.”. Lite svårt att veta exakt vad det betyder. Ogillar när VD:ar aldrig kan tala ur skägget och vara mer precisa. Det mest positiva tolkningssättet är att efter vulkanutbrottet avslutats ökade bokningarna drastiskt för att komma upp till normal nivå och sedan fortsatte de att öka men i en mer dämpad takt.

Hur som helst så ser det helt okej ut tycker jag. Jag hade hoppats på lite bättre men jag var för optimistisk. Går man på VD:s uttalande så fortsätter tillväxten men i vilken takt är okänt. Om inte förtydligande kommer från VD så utgår jag från att tillväxten kommer att vara måttligare än den varit tidigare.

Räknar man med 2,6 kr i VPA i år så värderas TravelPartner till under p/e 10. Det beror på tillväxten framöver om det visar sig vara billigt eller ej men jag lutar åt att det kommer visa sig vara billigt.

Etiketter:

Lämna en kommentar