Uppdatering av det senaste

Senaste tiden har präglats av Moberg Pharma som visserligen klarade sin fas 3-studie men med sämre resultat än väntat vilket ledde till ett rejält kursras samt ökad osäkerhet. Det första fas 3-resultatet jämförde sig mot placebo, medans det andra fas 3-resultatet jämför sig mot en konkurrent. Den andra fas 3 blir möjligen svårare att passera, men jag behåller det mesta och ser hur det går. Tack vare att Moberg gjorde en stor utdelning av pengarna från försäljningen av deras läkemedelsportfölj så har jag ändå inte gjort så stor förlust på Moberg totalt sett, men det var synd för annars hade jag gjort ett superbra resultat för i år. Jag ligger ändå plus över 30% i år så det är ändå rätt bra.

Vinnaren hittills har istället blivit Petrotal, det ska bli spännande att följa dom under 2020. Jag såg nyligen den här analysen av Petrotal som jag tyckte var intressant att läsa. Analysen utgår från ett base case “net asset value” på 0,9 CAD per aktie och om Petrotals tillgångar skulle bli lika utvinningsbara som liknande tillgångar i området så blir det betydligt högre. Jag tror det är hyfsad chans till att tillgångarna är mer utvinningsbara.

Mina tillgångar är ganska riskspridda så jag står inte och faller med något enskilt innehav, men Petrotal är det enskilt största just nu.

I övrigt har jag köpt lite grann Xspray som jag tycker är spännande. Inget jättetungt innehav men spännande som sagt. Bolaget siktar på att få tillstånd att sälja generika i icke-kristallin form som jag förstått det, och därmed kan de komma till marknaden tidigare än annan generika eftersom det är en annan struktur än originalet. Denna struktur leder enligt bolaget till jämnare upptagning av läkemedlet vilket verkar vara en stor fördel.

Sen har det blivit en gnutta HiQ, Björn Borg, Nilörngruppen, Formpipe, AQ Group och Fenix Outdoor till en Buy and hold-portfölj samt IPS. Köpte dom eftersom de ingick i Kvalitetsaktiepoddens Buy and hold-portfölj julen 2019. Är bara översiktligt insatt i dessa bolag utan litar på Kvalitetsaktiepoddens omdöme.

Inget av ovan är rekommendationer att köpa eller sälja, bilda en egen uppfattning.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna en kommentar