Fortsatt rekordhög svensk asylinvandring, politiker säger att kostnaden skulle täcka hela UNHCR:s budget

Asylinvandringen är fortsatt sinnessjukt hög.

Fram till och med november i år har 50.100 uppehållstillstånd för asylsökande och anhöriga utfärdats, enligt Migrationsverkets statistik. Helårssiffran kommer att bli ännu högre.

Istället för pengarna vi lägger på svensk asylinvandring hade alla flyktingar i hela världen kunnat bli hjälpta. Hanif Bali nämner nedan att bara dem direkta kostnaderna skulle räcka till det, jag undrar hur det blir om man tar med dem indirekta kostnaderna också.

Vansinnet är fullkomligt, rösta SD eller om du inte vågar så på moderaterna.

Etiketter:

2 kommentarer till “Fortsatt rekordhög svensk asylinvandring, politiker säger att kostnaden skulle täcka hela UNHCR:s budget”

 1. Mama skriver:

  Fast hjälper vi flyktingar utomlands får vi inga skattebetalare hemma, som att kasta pengar i sjön. Det är ju snarare en investering som ger vinst, att ta in folk. Se bara på invandringen på 90-talet, då lät det likadant. Idag är sysselsättningsgraden densamma för de som kom från Jugoslavien som de som fötts i Sverige.

  Att du kallar 50 000 uppehållstillstånd “sinnessjukt hög” är underligt då siffran för 2017 kommer vara den lägsta sedan 90-talet i Sverige, alltså på snart två decennier! Väldigt skum retorik du kör med…

 2. Emilez skriver:

  Hej Mama!

  Dem “skattebetalarna” kommer kosta mer än dem bidrar så det argumentet håller inte. Dels p.g.a. att dem har låg utbildningsnivå vilket gör att när dem sent omsider får jobb så är det i hög utsträckning lågvärdejobb. Kvinnor jobbar inte i så hög utsträckning heller från dem kulturerna i Mellanöstern och Afrika.

  Invandringen på 90-talet var ju jugoslaver så det tror jag inte går att jämföra med dem som kommer nu vad gäller utbildningsnivå och kultur. Du får ju dessutom tänka på att det gått flera decennier sen dess så om det tagit så lång tid för integrationen av jugoslaver så är det ju inte bra heller. Jag är dock inte insatt i fenomenet med jugoslaverna i detalj men tror att dagens asylinvandring är mycket mer problematisk.

  50 000 är en halv procent av Sveriges befolkning så ja det är definitivt sinnessjukt högt på bara ett år. Sen om siffrorna nu varit ännu mer sinnessjuka många andra år under 2000-talet säger det mer om hur extrem migrationspolitik som bedrivits i Sverige under 2000-talet.

Lämna en kommentar