Svar på lite frågor från MVV Holding

Jag ställde lite frågor via mail till Sören Gustafsson, VD för MVV Holding.

Frågor

1. Casat verkar vara en lovande mjukvara som blivit prisad av många (https://mvvinternational.com/references/). Det verkar dock vara långa försäljningsprocesser. Finns det något sätt att snabba upp försäljningsprocessen? Till exempel att vända sig direkt mot mindre fabriker som kanske inte har så långa beslutsprocesser?

Införsäljningen av vår mjukvara tar lång tid. Detta beror på att så många delar av kundens verksamhet påverkas. Vår försäljning kan väl närmast liknas vid när företagen byter affärssystem.

När vi känner att tiden är rätt ser vi en möjlighet att ta fram en produkt med begränsad funktionalitet och därigenom kunna vända oss mot den målgrupp du nämner.


2. Kommer er polska verksamhet ha möjligheter att snabba upp försäljningen av Casat? Jag antar att dem kommer igång under början av 2018 med tanke på att ni rekryterat under hösten nu?
Vi får se under första kvartalet om vi lyckats få rätt bemanning i Polen.


3. MVV är ett konsultbolag medans Casat är en mjukvara, det vill säga två olika typer av bolag. Om Casat får fart på försäljningen, skulle ni kunna tänka er att särnotera Casat i ett eget bolag och dela ut det till aktieägarna?
I Dagsläget är inte en utdelning av MVV Information Technology AB planerad.


4. Med Lernia har ni 60 elever i ett yrkershögskole-program. Hur räknar ni med att tjäna pengar på det? Är det några större summor det kan handla om?
Vi har samma upplägg gentemot Lernia som vi har mot andra kunder och utbildningarna är ur ett ekonomiskt perspektiv att se som vilket konsultuppdrag som helst. Skillnaden är att vi får en fantastisk möjlghet att rekrytera ur elevunderlaget.


5. Tror du att era åtgärder inom konsultverksamheten kommer att räcka för att börja gå med vinst igen? Dem flesta konsultbolag på börsen verkar gå med vinst i dagsläget så ni borde väl också kunna göra det snart.
Konsultverksamheten har under väldigt lång tid burit kostnader även för Casat i form av overhead och liknande. Vidare har kassaflödet från Konsultdelen finansierat i princip hela utvecklingen. I takt med att Casat nu genererar intäkter kommer vi att kunna sänka kostnaderna i konsultverksamheten.

Etiketter:

Lämna en kommentar