Prolight diagnostics, sålde teckningsrätter för 14000 kr

Prolight Diagnostics var en halvmisslyckad IPO  jag var med på i spekulation där jag sålde snabbt med smärre förlust. Hur som helst fick jag teckningsrätter på köpet som fick ligga kvar i portföljen. Teckningsrätterna trodde jag aldrig skulle bli värda nånting. Men för ett tag sen märkte jag att dem stuckit iväg i värde och jag sålde dem för 14 000 kr.

Kommer inte ihåg hur mycket jag investerade i IPO:n men det måste i alla fall ha blivit en fin procentuell avkastning på investeringen till slut. Tror att jag investerade mindre än 30 000 kr i alla fall. Dumt egentligen att vara med på den IPO:n men ibland har man tur.

Jag får dock erkänna att jag inte är insatt i bolaget så det kan vara köparen av teckningsrätterna som gjorde den bättre affären. Själv ser jag det mest som en lottovinst.

Etiketter:

4 kommentarer till “Prolight diagnostics, sålde teckningsrätter för 14000 kr”

 1. Krister skriver:

  Grattis!!

 2. Emilez skriver:

  Tack Krister :-)

 3. Krister skriver:

  Tror du att det kommer att bli en bostads krasch? Borde jag sälja min lägenhet som ligger i en Stockholms förort och bo i hyresrätt istället?

 4. Emilez skriver:

  Hej Krister!

  Jag har ingen aning. Jag tror på en viss inbromsning i Stockholm, kanske ner 5-10%. Kanhända har den nedgången redan varit men att det inte syns i statistiken än. Men efter det kan det ju fortsätta upp igen. Jag vet nog inte bättre än nån annan är jag rädd.

  Dock är det ju kittlande att tänka att du antagligen skulle ha några miljoner extra i fickan om du sålde din bostadsrätt. Det skulle ju ge möjlighet att sluta jobba ett antal år tidigare till exempel om man nu vill det. Det beror ju på vad man köpte för o.s.v. så klart.

  Hur som helst, om du nu vill bo kvar i Stockholm och trivs i din bostadsrätt så hade jag nog inte sålt. Börjar du närma dig punkten där det är dags att trappa ner och kan tänka dig att köpa ett billigt hus på landet kan det vara värt att överväga att sälja. Sen beror det på hur bra hyresrätt du skulle kunna få istället.

Lämna en kommentar