Urusel utveckling i SIAF

Normalt sett brukar jag inte kommentera SIAFs aktiekurs så mycket men den sista tiden har kursen fallit så mycket så det blir lite beklagan över det. Ja det är inte så mycket att säga, det är ingen som riktigt vet nån detaljerad anledning till att aktien faller så kraftigt verkar det som. SIAFs ledning borde inte ha låtit det här hända är min stilla tanke, på nåt sätt har dem gjort bort sig.

Etiketter:

24 kommentarer till “Urusel utveckling i SIAF”

 1. Härdsmälta skriver:

  Nä detta var verkligen inte något åtminstone jag räknat med. Vem var det som sa att det är osmart snitta ner sig? Och ändå är det det man gjort hela vägen ner. 2,2 USD?? Helt sjukt.
  Vem är det som har alla dessa aktier att sälja? Dag efter dag? Vet dom något vi andra inte sett/ förstått? Fortfarande tror jag verkligen på detta men jag känner mig blind/ duperad

 2. Leffe skriver:

  Har det annonserats ut något X datum för Triway?

 3. Anders B. skriver:

  Helt otroligt under 20 nok fattar ingenting köpte på mig 500 aktier till idag bara att invänta utdelningen känns som botten är snart nådd.

 4. Anders B. skriver:

  Jag vet inte heller vem som säljer men antagligen någon som tröttnat på hur ledningen sköter siaf

 5. Leffe skriver:

  Känns som att aktipriset just nu är bottenlös och 10 kr kan bli realitet?

 6. SIAF! skriver:

  Det är så att man vill spy på det här bolaget ibland. Alla dessa “tänk om”. Vi hade kunnat vara mångmiljonärer om vi spelat på aktiepriset. Synd att man tålmodigt sitter still i båten snällt och väntar oavsett vad som händer. Tänk om man sålt på $17+ och gjort något annat till nu och gått in här istället för att åkt med berg-och-dal-banan.

  Men! Fixar de utdelningen av Triway + SJAP och vi får hålla dessa i ISK/KF så kommer det i slutändan fortfarande att ha varit en vansinnigt bra affär att köpa in sig för 7-8 år sen och hängt med hela vägen. Låt oss se!

 7. Leffe skriver:

  sjunkande sten nu

 8. Henrik skriver:

  Riktigt bedrovligt ar det.

 9. leffe skriver:

  Gick in själv på 30 NOK, köpte en mindre post, ska hålla dessa även om jag tror att det kan bli pannkaka av allt

 10. Ny SIAF ägare skriver:

  Någon som sa att jag hade bra tajming som ny SIAF ägare, inte säker på det :( Detta är ju bedrövligt, det måste kännas mycket värre för er som var med under tiden den ändå låg på 18 dollar. Det är märkligt att dem kommunicerar ut milstolpar som dem inte kan hålla, specielt med tanke på hur lågt förtroende marknaden har. Då blir det extra viktigt att visa att man kan hålla sånna enkla deadline som när aktierna i triway skall delas ut.

 11. koffe skriver:

  utvecklingen är ett rent skämt

 12. Anders B. skriver:

  Blir att köpa lite mer idag och vänta till att vinden vänder ha det gott alla siafare

 13. SIAF! skriver:

  Jag överväger också att köpa mer. Det tråkiga är att jag kommer behöva släppa andra investeringar som jag tror på, och med de nya reglerna hos Avanza och Nordnet angående handel på OTC kommer jag inte kunna köpa tillbaka dessa senare.

 14. Leffe skriver:

  Varför ska du köpa idag när du kommer få den under juli för under 10 NOK?

 15. Ny SIAF ägare skriver:

  Tankade just 1250 aktier. Billigt :)

 16. Ny SIAF ägare skriver:

  Pratade precis med Nordnet, dem sa att Sino agro har varit i kontakt emd dem angående detta och vi kommer att få svar alla ägare inom snar tid. Han nämde att utdelningen kommer ske slutet av 2017/början av 2018.

 17. UppochNer skriver:

  Fick samma besked av Nordnet idag.
  Blev dock inte helt klar på hur man ska tolka datumet för utdelning. Antar fortf att SIAFs mål är att kommunicera ett x-date inom närmsta tiden (läs juni-aug).

  Eller ska vi tolka det som att även detta är ännu mer försenat?

 18. koffe skriver:

  tankade lite mer i siaf försöker att fånga detta fallande skepp:D

 19. UppochNer skriver:

  Fick följande svar från Erik Ahl gällande utdelningen. Inget nytt såtillvida.

  “Såsom kommunicerat i konferenssamtalet för Q1 är utdelning av aktieinnehavet i Tri-Way avhängigt av den regulatoriska processen hos SEC, där ett godkännande från deras sida vad avser utdelningen är det som fördröjer processen. Vi avböjer i detta nu att kommentera / ge prognos för när det kommer vara klart då timing är avhängig regulatoriska myndigheter.

  Så fort myndighetsbesked erhålls från SEC kommer vi också kommunicera detta – hoppas detta besvarar din fråga.”

 20. Rode skriver:

  ja den här verkar bottenlös nu. Känns som de som vet något vill ur nu va? Får lite dåliga vibbar att det bara är förhoppningsfulla småägare långt från verksamheten som köper nu. Om det fortfarande fanns ett bra företag i grunden borde väl några av de stora spelarna gå in på de här nivåerna? Får lite känslan att det är kört tyvärr, kommer försöka stå emot önskan att snitta ner mig och se på pengarna i siaf som förlorade tills vidare, även om det är svårt =)

 21. Ny Siaf ägare skriver:

  Gjorde en liten rolig övning och kom fram till att SIAF idag värderas till ungefär 4 H&M butiker eller 7 ICA butiker. Vart ligger botten ? 1 ICA butik ?

  Vilka är säljarna ? Det ända som motiverar sälj är att hela bolaget är scam och allt är ett ändå fraud. Eller nervösa ägare som inte klarar titta på röda siffror.

 22. Rode skriver:

  Ja precis, det som oroar. Om det inte är en scam borde ju någon av de insatta kunna fixa fram lite pengar och köpa på sig en del. Det faktum att ingen gör det tycker jag tyder på att företaget är på väg att gå under.

 23. Leffe skriver:

  Du nämner att det är nervösa småsparare som säljer, jag tror dessvärre tvärtom. Det är småsparare som köper, och det är några större investerare som säljer eller manipulerar aktie priset.

  Det jag är orolig över är vart kommer aktiepriset att ta vägen när småsparare börjar sälja… Tror 10 NOK kommer vara smärtgräns för de flesta… Men aktien kan lika gärna gå ned till 1 NOK…

 24. Ny SIAF ägare skriver:

  Har även fått uppfattningen om att det kan handla om massa blankare som säljer aktier dem inte äger. I USA är det tydligen okej att naken blanka. Så det kan säljas fler aktier än vad det finns på marknaden.

  Vem skulle kunna sälja för flera hundra tusen dag efter dag? Det är inte så många personer som har så mycket aktier.

Lämna en kommentar