Rakryggat kommunalt beslut i Mariestad

Ensamkommande som hävdar att dem är barn kostar runt 700 000 kr per år, eller lika mycket som att hjälpa 70 personer (inklusive barn) i närområdet i ett år. Utöver det tillkommer skola och liknande saker. Mariestads kommun har nu tagit beslutet att polisanmäla dem som ljugit om sin ålder  - en självklarhet kan man tycka eftersom enorma skattepengar gått till spillo. Det är dock ingen självklarhet utan Mariestad är såvitt jag vet den första kommunen som gör så här. Jag hoppas att fler följer efter.

Att dem som lät fuskandet pågå utan att införa ålderskontroller under många år får gå fria är en gåta då det handlar om miljardbelopp som förskingrats. Sverige tog emot hälften av EU:s ensamkommande ungdomar under 2015 och det snedvrider könsfördelningen i åldersgruppen eftersom 90% är pojkar.

Etiketter:

2 kommentarer till “Rakryggat kommunalt beslut i Mariestad”

  1. M skriver:

    Spelar det nån roll? Ungefär som att ge en mördare 15 livstidsdomar. Det räcker med en o den kommer inte betalas tillbaka ändå. Men ändå rätt av Mariestad. Eftersom PK-7 stoppar huvudet i sanden o få vill samröras med SD så poppar nya partier upp. Har läst om 2 nya partier som vill ta ordentligt tag innan det är för sent.

  2. Emilez skriver:

    M, i och med att verkställning av utvisningarna går uselt så kan det vara bra att åtala så att om dem blir kvar i Sverige så åker dem på nån form av böter eller liknande.

    Men visst antagligen är det mer symboliskt viktigt.

    Japp vårt lands styrning är bedrövligt tyvärr.

Lämna en kommentar