Ensamkommande flyktingungdom yxade 21 personer i Tyskland

(Editering: Trots min text nedan vill jag påpeka att många ensamkommande flyktingungdomar har gett sig av från sina hemländer på grund av nöd och gör vad vem som helst av oss hade gjort i deras situation. En stor andel av de här ensamkommande är det säkert inget större fel på.)

Jag har aldrig fått ta del av några positiva saker av vikt som kommit från invandring från Mellanöstern eller Afrika, men av någon oförklarlig anledning verkar våra politiker gilla de här kulturerna väldigt mycket.

Hur som helst fick Tyskland fick Tyskland igår ett tack för hjälpen från ett ensamkommande flyktingbarn på blott sjutton vårar som med ett rungande “Allah hu Akbar” gick loss på sina medpassagerare i tåget. Han lyckades skada 21 personer varav tre allvarligt.

Detta kommer tätt inpå ett annat islamistdåd i Nice i Frankrike nyligen där kring ett hundratal personer dödades av en lastbil.

Sverige har, om man spetsar till det, hjälpt till vid terrorattackerna genom att ge fristad åt terrorister, t.ex. vid attacken i Belgien tidigare i år var en “svensk” terrorist med.

I Sverige har vi hittills undgått terrordåd med många döda men bilbränder och stenkastning mot blåljuspersonal förekommer hela tiden i invandrartäta områden och områden i närheten av såna områden.

Etiketter:

7 kommentarer till “Ensamkommande flyktingungdom yxade 21 personer i Tyskland”

  1. R skriver:

    De kristna dåden lyser inte heller med sin frånvaro.. med ständiga massmord, som Baton Rouge, Dallas och Trollhättan…

    Lägg ner din hets och skaffa ett liv istället. Det du sysslar med kallas “confirmation bias”, slå upp det.

  2. Emilez skriver:

    Hej R, visst kan det ligga nåt i det du skriver angående hets men Dallas och Baton Rouge var ju dåd mot vita poliser.

    Dådet i Trollhättan är ju visserligen ett hatbrott av en vit person men utan nuvarande/tidigare invandringspolitiken hade det kanske inte skett.

    https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/18/garningsmannen-i-baton-rouge-identifierad
    https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/08/misstankte-dallasskytten-ingick-i-armereserven
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6286200

    Trots att du har fel i nästan alla fakta du hänvisar till så har min ton varit aningen hätsk kanske så det kan du ha en poäng i. Jag lägger in en editering för att mildra lite.

  3. R skriver:

    “Dådet i Trollhättan är ju visserligen ett hatbrott av en vit person men utan nuvarande/tidigare invandringspolitiken hade det kanske inte skett. ”

    Här godtar du förövarens motiv till dådet, istället för att framhäva hans kristna religion. Medan i Nice gör du tvärtom, trots att Nice-förövaren inte var särskilt religiös alls. Dessutom dödade han även muslimer, så det var knappast ett religiöst hatbrott, i så fall hade han nog kört in i en kyrka. Snarare en frustration av något annat, eller ren hopplöshet i livet.

    Jag tycker fortfarande din analys brister och ramlar in i mönster för hets och religiösa agendor. Prova vända helt på dina argument ska du se… se alla som bara brottslingar och ge dem inte uppmärksamhet för något, nämn inte deras namn, liv, motiv etc. Sånt häller bara bensin på elden, sprider rädsla och främjar just deras mål.

  4. Emilez skriver:

    “Här godtar du förövarens motiv till dådet, istället för att framhäva hans kristna religion”

    Förövaren i Trollhättan hade väl ingen kristen religion eller motiv, det kan jag inte hitta något om efter att ha googlat lite i alla fall.

    Dådet i Nice var däremot utan tvekan inspirerat av religion, även om förövaren radikaliserades ganska snabbt om jag förstått saken rätt. Det står en hel del om de religiösa kopplingarna i nedan länk.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Lahouaiej-Bouhlel

    Ja okej du får tycka att min analys har brister då. Den har säkert en och annan brist också och visst fokuserar den på negativa saker. Men även du har säkert en och annan brist i din analys skulle jag tro :-)

  5. Manwé skriver:

    Jag ser att ett troll har hittat in hit.
    Det finns vi som uppskattar din texter Emilez, så fortsätt gärna skriva som du gör.
    R, om du har svårt att smälta innehållet i denna blogg, så skulle jag rekommendera dig att läsa på aftonbladet, dn, expressen. Dem ger en mer “tvättad version” utav verkligen som jag tror skulle falla dig bättre i smaken.

  6. Emilez skriver:

    Manwé, kul att texterna uppskattas :-) Det är uppskattat att få höra det nån gång ibland.

  7. 25 procent 2018 skriver:

    Lägger mig i lite här… :-P

    Det finns en del problem med de där argumenten. Jag har t.ex. inte läst någonstans om att han som genomförde skolattacken i Trollhättan gjorde det utifrån religiösa motiv. Det står i varenda artikel att det var ett hatbrott och någon artikel nämner också att han skrivit i sitt avskedsbrev att “man måste göra något åt invandringspolitiken”. Tyvärr har de inte publicerat mer än den halva meningen, det hade varit intressant att veta mer om varför han gjorde det där. Det har stått massor om att han var aktiv på rasistiska/nazistiska/nationalistiska-forum på internet, och det stöder antagligen att motivet var kopplat till rasism. Vad han hade för religion vet jag inte. Jag skulle tro att han precis som de flesta andra svenskar inte fäste någon större vikt vid religion.

    Polismorden i USA är inte heller de religiöst motiverade. Menar du att svarta amerikaner inte är lika/samma typ av kristna som de vita amerikanerna? Jag vet inte om jag någonsin läst om att kristna dödar andra kristna på grund av olika tolkning av Bibeln. Åtminstone inte i modern tid. Detta då i rak motsats till muslimer som dödar andra muslimer med motiveringen att de har “fel” religiös inriktning på sin muslimska tro, och därav är legitima mål.
    Titta gärna på statistik från USA. Svarta amerikaner begår mer brott i relation till sitt antal än vita amerikaner. Dessutom är det betydligt vanligare med att vita dödar vita, och att svarta dödar svarta än att vita dödar svarta eller svarta dödar vita. Jag hade gärna sett att vi förde statistik på sådant i Sverige. Tyvärr är det olagligt (det är väl “rasistiskt” med sådan statistik eftersom det tydliggör ett samhällsproblem) att föra den typen av statistik här. Jag tror inte att brotten beror på hudfärg osv. Det handlar nog framförallt om segregation och andra problem de har i sitt samhälle.

    Apropå Nice skedde attacken där han skulle göra så stor skada som möjligt. Att “köra in i en kyrka” hade nog inte gått till att börja med. Det handlar också om terror, att utföra en attack där man minst anar det och det påverkar så många som möjligt. Ingen ska känna sig trygg.
    Om han nu kände “frustration och hopplöshet med livet” borde det finnas tusen andra saker att göra åt det innan man gör något sånt här. Att ens tänka tanken på att begå ett sådant fruktansvärt brott mot andra människor är groteskt. Hade det inte t.ex. varit logiskt att åka till sitt hemland, eller någon annanstans i Europa för den delen, och försöka börja om på ny kula istället?
    Många verkar kunna radikaliseras på väldigt kort tid. Om han nu befann sig i en sådan sinnesstämning som du beskriver, tycker du då inte att det låter rimligt att han kunnat vara någon som blev radikaliserad på några veckor? Om man är så pass sårbar borde det inte vara långsökt att det kunnat hända.

    Du får gärna slå upp “echo chamber”, “privilege” och “white guilt” som förberedelse inför nästa kommentar. “Åsiktskorridor” kan också vara lämplig läsning.

Lämna en kommentar