Köpte in mig i Nilörngruppen, litet insidersälj i Railcare

Idag köpte jag in mig i Nilörngruppen som tillverkar etiketter till modebolag. Jag köpte efter att ha läst lite på börssnack samt kollat upp deras siffror lite grann. Jag köpte inte så mycket utan det får ligga och mogna lite grann så får jag se om jag ökar senare. Jag är dock hyfsat övertygad om att det är ett okej köp i alla fall.

Nilörngruppen har visat tillväxt flera år i rad, handlas till lågt P/E under 12 tror jag och det verkar vara en direktavkastning på 7%. Marginalerna har inte utvecklats lika bra som omsättningen men över de senaste åren har vi sett en vinsttillväxt.

Bolaget har tillverkning på gång i Bangladesh så det verkar som att de kommer kunna vara med och konkurrera med kostnadsmässig produktion även i framtiden.

Vad gäller Railcare så kom det idag en nyhet om att det skett en liten insiderförsäljning av bolagets controller. Tydligen ska han ha haft bra timing vad gäller försäljning tidigare så magkänslan inför Railcares andra kvartalsrapport försämras lite grann men förhoppningsvis är det ingen fara på taket.

Etiketter: ,

5 kommentarer till “Köpte in mig i Nilörngruppen, litet insidersälj i Railcare”

 1. Krister skriver:

  Jag köpte också.

 2. Emilez skriver:

  Kul att höra Krister! Vi får hålla tummarna.

 3. Krister skriver:

  Idag gick det upp.

 4. Emilez skriver:

  Jepp omvänd vinstvarningkom idag :-) Det verkar som vi hade bra timing Krister :-)

 5. Krister skriver:

  Jag sålde för någon vecka sedan med 87% vinst.

Lämna en kommentar