Nytt PM från SIAF

Ett nytt pressmeddelande från SIAF där dem meddelar att fiskodlingarna paketerats i ett hongkongbaserat bolag i väntan på avknoppning på lämplig börs varav Oslo är  en het kandidat.

Sen står det lite om att lånefinansiering verkar vara på gång för fiskodlingarna.

Inget av ovan grejer är jättestora nyheter för mig då SIAF redan kommunicerat att lånefinansiering är pågång samt att jag såg en del registrerade dokument i nån amerikansk databas som indikerade att tillgångar börjat flyttas över till det hongkongbaserade bolaget om jag inte minns fel.

Hur som helst skönt att veta att lånefinansieringen fortfarande är aktuell trots att det dragit ut lite med tiden, på förra konferenssamtalet sa dem att det skulle vara klart inom några veckor men det är alltså fortfarande inte klart. På det hela taget är det dock bra att saker och ting fortfarande går någorlunda planenligt.

Etiketter:

2 kommentarer till “Nytt PM från SIAF”

 1. Roger Larsson skriver:

  Hej alla.
  Är det nån som tänker över den just otroligt låga oms?
  Ser man de som neg eller pos?
  Ja försöker tänka att när ingen vill sälja på dessa nivåer så väntar vi på något.
  Men ingen vågar ju heller inte köpa. Men nån måste ju sälja för att man behöver lite cash till sommaren.

 2. SIAF! skriver:

  Hej Roger!
  Jag skulle påstå att det här är normalt. Jag har varit investerad i SIAF i 5-6 år, och det är alltid såhär under sommaren. Tidigare somrar har varit mer volatila än den här. Vi har väntat på “något” under alla dessa år. Fram till ECAB-dealen var det att få slut på utspädningen. Just nu väntar vi på mer information om finansiering i form av vanliga lån som de pratat om, och den carve-out av räkodlingarna som det är kopplat till (Tri-Way).
  Jag hoppas att ingen har investerat så pass mycket att de är tvingade att sälja av för att finansiera semestern. Det tyder på en osund investeringsstrategi där man riskerat pengar som man inte har råd att förlora.

Lämna en kommentar