Smart danskt förslag för att lösa flyktingkrisen

Henrik Sass Larsen, socialdemokraternas gruppordförande i folketinget, lanserar ett förslag för att lösa Europas flyktingkris. Han vill anrätta flyktingläger med hög standard utanför EU där flyktingar kan få skydd. EU-ländernas kvotflyktingar skulle sedan tas från dessa flyktingläger medans de som kommer till EU för att söka asyl förflyttas till dessa EU-finansierade flyktingläger där de kan vänta på att det blir fred i deras hemländer eller att de väljs ut som kvotflyktingar till EU. EU-länderna skulle sedan få välja hur många kvotflyktingar per år de ska ta emot och dessa skulle då alltså tas ifrån de här flyktinglägren.

Detta är ett väldigt bra förslag, danskarna är inte lika dumma som svenskarna. Det vill lösa på ett sätt som inte medför negativa sociala konsekvenser till EU-länderna så som mansöverskott, skolproblem, bostadsbrist , arbetslöshet, belastning på sociala myndigheter och så vidare. Samtidigt får människor med skyddsbehov det skydd som de har rätt till och även vård och utbildning.

Det danska förslaget är ett vidaretänk på det här med att hjälpa på plats, och Sverige bör stödja deras förslag samtidigt som Sverige ensamt bör satsa enbart på att stödja på plats och inte ta emot några större mängder flyktingar här då det är väldigt dyrt och medför stora negativa sociala konsekvenser. Hjälp i närområdet är mer kostnadseffektivt och medför inga negativa sociala konsekvenser i Sverige.

http://www.avisen.dk/s-gruppeformand-alle-flygtninge-skal-samles-i-lejre_365880.aspx

https://samtiden.nu/23579/danskt-s-forslag-stangda-granser-och-fasta-lager/

Etiketter:

2 kommentarer till “Smart danskt förslag för att lösa flyktingkrisen”

  1. Uffe skriver:

    Ja, problemet är att flyktingarna nog inte bara vill ha skydd. De vill förverkliga sig själva, sina drömmar om religion, sex, utbildning, privatekonomi och annat. De vill att vi ska hjälpa dem med det. Deras drivkrafter är inte annorlunda även om de själva och deras kultur är det. Sen uppkommer problemet med vad man ska göra med de som ändå kommer. Förslaget att strypa deras bidrag när de fått avslag, är däremot fullt rimligt. Eller för att tala klarspråk: exakt varför har vi hitintills accepterat att betala för människor som inte har rätt att vara kvar ?

  2. Emilez skriver:

    Jepp Uffe, sen tycker jag inte att några flyktingar alls ska ha tillgång till ej akut välfärd så länge de inte arbetat med en medelhög lön 30 000+ kr under ett antal år.

    Välfärdssystemet är en försäkring och vilka försäkringsbolag betalar ut till såna som inte betalt premien, antagligen inga alls.

Lämna en kommentar