Sverige närmar sig Kinas könsobalans

Sveriges oförlåtligt usla migrationspolitik gör sig påmint igen, Hans Rosling säger att Sverige närmar sig Kinas könsobalans. Detta är något jag vetat om men det är kul att Hans Rosling uppmärksammar det.

Nu föds runt 106 pojkar på 100 flickor i Sverige. Om fyra månader menar Hans Rosling att representationen kan ligga på 120 pojkar/100 flickor.

– Det är en grov uppskattning, det är en så kraftig förändring. Det har redan nu påverkat statistiken i Sverige. Samtidigt blir det en påverkan i andra ändan där flickor blir lämnade, säger Hans Rosling.

– Det blir med nödvändighet någon som inte hittar en partner, en pojke på sex kan inte hitta en partner.

Det Hans Rosling tar upp gäller tonårspojkar (inga ålderstester har gjorts i Sverige så många av dessa kan vara vuxna män), men samma samband gäller för vuxna flyktingar där män är kraftigt överrepresenterade.

Samtidigt kan man ju tänka sig att även de svenska män som lyckas få en partner får en sämre partner än de annars skulle fått på grund av att konkurrensen är högre.

De åtgärder som är på gång nu från regeringen är förstås bra, men det är tjugo år för sent och katastrofen är ett faktum.

Etiketter:

2 kommentarer till “Sverige närmar sig Kinas könsobalans”

 1. 25 procent 2018 skriver:

  Men alla vet väl att det bara är kvinnor och barn som är i behov av hjälp som kommer hit?
  se.sputniknews.com/images/65/76/657624.jpg

  Sen har ju regeringen satt i system att lägga krokben för sig själva också.
  http://www.di.se/artiklar/2015/11/30/magdalena-andersson-hyllar-rut-avdraget/

  Vad kan man säga om det där?
  http://www.mememaker.net/static/images/memes/4342732.jpg

  Dags att stänga gränsen tills man lyckats få ordning på det här landet. Läste igår att hälften av alla lärarstudenter hoppar av utbildningen efter att ha varit på praktik. Det lovar mycket för framtiden det med.

 2. Emilez skriver:

  Japp, vi behöver folk som kan ta nödvändiga beslut i tid. Träffande länkar du la in.

Lämna en kommentar