Sentio: SD Sveriges största parti

Innan rapporterade YouGov om att SD var Sveriges största parti, och nu kommer Sentio med en ny mätning där även dem rapporterar att SD är sveriges största parti. SD får 26,5% medans S får 24,1%.

Svensk flyktingpolitik har varit katastrofal under lång tid men på grund av snedvriden vänstermedia (ca 42% av journalister sympatiserade med MP 2011) har det tagit alldeles för lång tid innan svenska folket vaknat upp. Tyvärr är det nästan för sent att vakna nu.

Jag tror att fler än jag de senaste dagarna märkt att det varit en massiv kampanj i etablerade medier där de använt bilder av en död pojke i medelhavet i propagandasyfte att ta emot fler i Sverige, när samma bild lika gärna kunde varit ett argument för att hjälpa fler i närområdet eller att på ett mer kostnadseffektivt sätt hjälpa i något land med lägre levnadsstandard som kompenserats ekonomiskt för att ta emot flyktingarna.

Det går utmärkt att hjälpa i närområdet genom olika hjälporganisationer, och så finns det för den delen andra världsproblem som man lika gärna kan satsa på så som miljöproblem eller att satsa på utbildning eller sjukdomsbekämpning – utan att ta problemen till Sverige i så stor utsträckning som nu sker. Det vore även en möjlighet att Sverige startade en egen hjälporganisation för liknande saker, kanske genom att utöka SIDAs finansiering och befogenheter (men jag är inte så insatt i SIDA just nu).

Jag hade inte haft nåt emot om det togs ut en extraskatt på 1% av BNP under en tid som gick till hjälp i närområdet, eller om en utvald mängd kvinnor, barn eller familjer flugits till Sverige för att få hjälp här. Men dagens okontrollerade politik som bygger på känslor istället för förnuft gillar jag inte.

Hur som helst så är resultatet på opinionsundersökningen enligt nedan:

Hela mätningen för september månad – augustimätningen inom parentes

Vänsterpartiet 4,9 (7,5)
Socialdemokraterna 24,1 (23,5)
Miljöpartiet 6,7 (6,4)
Centerpartiet 6,6 (7,8)
Folkpartiet 4,1 (4,6)
Moderaterna 19,8 (21,1)
Kristdemokraterna 2,6 (2,0)

Sverigedemokraterna 26,5 (23,4)

Piratpartiet 1,3 (0,4)
Feministiskt Initiativ 2,7 (2,3)

Än så länge har inte något etablerat medium rapporterat om detta vad jag kan se.

Etiketter:

2 kommentarer till “Sentio: SD Sveriges största parti”

  1. Ahmed skriver:

    Fullt förståerligt! Inte ens vi som är invandrare vill ha hit mer invandrare. Jag förstår inte hur alla i det här landet tänker. Vart ska alla bo, hur mycket pengar kostar det här? Kommer hjärntvättade IS personer ställa till det för Sverige med diverse satyg? (Tack Stefan löfven för att du tar hit dom och bjuder in dom). Idioti! Jag hoppas Sverigedemokraterna får över 50% till slut!

  2. Emilez skriver:

    Bra frågor det där Ahmed, och ja stödet för SD stiger ju snabbt även bland utrikes födda – en femdubbling på ett år.
    http://www.metro.se/nyheter/stod-for-sverigedemokraterna-femdubblat-bland-invandrare/EVHofh!e1EN40Oa5vhuk/

Lämna en kommentar