Bra tillväxt men sämre marginal för Bahnhof

Bahnhof kom igår med sin Q1-rapport och det positiva är en tillväxt på 18% jämfört med föregående år, och det negativa är att marginalen har sjunkit till 12,9% från 14,3%. På längre sikt tror Bahnhof att marginalen kommer ligga runt 12%. Vinsten per aktie låg kvar på ungefär densamma, 1,32 kr/aktie mot 1,29 kr/aktie.

Bahnhofs långtidsprognos är att inom några år omsätta en miljard kronor med en vinstmarginal på 12 procent. Tillväxten kommer i allt väsentligt att vara organisk utan tillskott av kapital eller utspädning av aktier. Vi utesluter samtidigt inte strukturaffärer, eller etablering på nya affärsområden, som kan ge ytterligare positiva effekter.

Bahnhofs aktie handlas ungefär till P/E 20, men sen har de en stor kassa också som gör att de kanske handlas till  P/E 18 eller nåt liknande på 2015 om man tar hänsyn till den stora kassan. Med tanke på den höga tillväxten och dagens ränteläge så tycker jag att bahnhof fortfarande är någorlunda köpvärd. Jag behåller de jag har ett tag till men köper inga fler.

På ett halvårs sikt skulle jag dock kunna tänka mig att aktien kan gå upp 10-25% från dagens läge, då man börjar räkna på 2016. Samtidigt finns ju viss fallhöjd om det skulle komma en konjunkturdipp, fast just nu känns konjunkturen någorlunda stabil.

Etiketter:

En kommentar till “Bra tillväxt men sämre marginal för Bahnhof”

  1. Mattias skriver:

    Bra rapport tyckte jag! Framtiden ser ljus ut :) Fin tillväxt

Lämna en kommentar