Kanonrapport av Protector Forsikring

Protector Forsikring kom igår med sin rapport och marknaden prisade den med en uppgång på över åtta procent. Inte illa pinkat! Jag är inte jätteinsatt i Protector utan jag läste in mig lite på vad olika bloggare skrev om bolaget för ett tag sen och tyckte att bolaget verkade lovande med god organisk tillväxt och utdelning. Jag köpte in mig någorlunda tungt och det har gett utdelning då bolaget nu efter alla uppgångar är ett av mina största innehav.

Det finns en presentation av kvartalsrapporten och där kan man bland annat läsa att tillväxten i Danmark blev 74% under 2014. Det är imponerande tycker jag. Q2 har dock börjat långsamt i Danmark.

Även Norge som är största marknaden växte med 9% vilket är helt okej antar jag. Dock varnas för att Q2 startat långsamt, vilket är oroande.

I Sverige började dock Q2 väldigt starkt för Protector.

På det hela taget får man väl vara nöjd trots allt. Q2 kanske inte blir något stjärnskott men man vet aldrig, det kan ju återhämta sig i Norge och Danmark – och kanske att Sverige kompenserar för Norge och Danmark åt det positiva hållet. Nu kanske jag är lite för optimistisk här och misslyckas med att bedöma läget objektivt. Det blir lätt så när man haft lite medvind ett tag. Den som lever får se hur Q2 blir, men magkänslan säger att det varken blir någon kioskvältare eller någon katastrof. Kanske aningen ner på  Q2-rapporten – om man nu får spekulera och gissa lite grann (egentligen kunde jag lika gärna avstått antar jag). På sikt kan jag tänka mig att Protector fortsätter att leverera.

Protector har också beslutat sig för att gå in i Storbritannien, men det dröjer nåt eller ett par år innan det ger nåt utslag att tala om på nedersta raden enligt ledningen.

Etiketter:

Lämna en kommentar