Bra magkänsla om Railcare

Okej, det här blir ett inlägg där jag skriver om en aktie jag inte funderat så mycket kring värderingen på den senaste tiden. Men jag kan konstatera att Railcare har gått kanon sista året och mitt från början hyfsat beskedliga innehav är nu någorlunda stort. Min magkänsla är positiv om bolaget även om det snackats om att regeringen kanske förstatligar underhållet av järnvägen.

De växer på bra både i Sverige och Storbritannien och även om jag inte har så bra koll på värderingen så känns det fortfarande rätt bra. Det verkar vara P/E 10 enligt Avanza och om det stämmer så känns värderingen inte särskilt hög.

Etiketter:

3 kommentarer till “Bra magkänsla om Railcare”

 1. Ju skriver:

  Railcare har PE 14 och inte 10, avanza har skrivit fel igen och du borde kunna dina siffror om du ska driva en blogg om aktier, pinsamt.

 2. Krister Jakobsson skriver:

  Han skriver ju att det är 10 enligt Avanza och att han inte har undersökt det så noggrant. Att Avanza skriver fel siffror är ju inte hans fel.

 3. Emilez skriver:

  Ja så är det, jag har ganska många aktier och har inte stenkoll på alla. Diversiering gör att skadan inte är lika stor att ha lite sämre koll.

  Jag tycker det funkar okej att bara ha lite översiktlig koll, och tiden finns helt enkelt inte till att ha detaljkoll på alla bolag.

  Det här är en hobbyblogg som jag driver för nöjes skull och det finns inga garantier för att allt jag skriver stämmer – men i det här fallet poängterade jag som Krister påpekar att OM det Avanza skrev stämde så var det P/E tio.

  Railcare gick förvisso upp kraftigt dagen efter jag skrev inlägget, kanske 15% (men det kan vara fel siffra, jag kollade slarvigt). Kanske var magkänslan inte så dum ändå ;-) (men jag vet att det mest var ett slumpmässigt sammanträffande så klart)

Lämna en kommentar