Journalist erkänner fel

Ann-Charlotte Marteus erkänner nu att hon var fel ute som var med och skapade åsiktskorridoren om invandringspolitiken. Det är uppfriskande att en journalist erkänner sina fel, och jag hoppas att fler följer efter.

Medierna är den tredje statsmakten, och det är ingen som bevakar dem. När medierna blir korrupta finns det ingen som hejdar dem utan de har kunnat fortsätta sina härjningar ostörda väldigt länge.

Hon säger tack och lov för att Sverige inte blev som Danmark, men faktum är att Danmark tog emot tredje flest antal asylsökande per capita (per capita betyder per person) i EU under 2014 fram till och med september (enligt EuroStat). Så jag tycker det är konstigt att hon pratar illa om just Danmark som tydligen är väldigt generösa jämfört med andra länder.

Sen tar ju visserligen Sverige emot tre gånger fler asylsökande per capita än Danmark, men Sverige spelar ju i en egen liga i EU där inget annat land ligger ens i närheten.

Schweiz tar emot näst flest asylsökande per capita i EU men dem ligger ungeär på samma nivå som Danmark, det vill säga ungefär på en tredjedel av vad Sverige ligger på.

Etiketter:

Lämna en kommentar