Konferenssamtalet med Sino Agro Food

Åtkomst av konferenssamtalet

Några kommentarer

Sino Agro Food höll ett konferenssamtal i tisdags, ett misslyckat sådant eftersom de flesta presumtiva frågeställarna inklusive mig själv inte kunde komma fram och ställa frågor, p.g.a. ett tekniskt fel i konferenssystemet.

Det enda rätta hade varit att hålla en extra frågestund, men så blev det inte. Istället skulle IR-representanten svara på frågorna. Han har inte hunnit svara på alla frågorna än men det kanske kommer.

Givetvis är det ganska poänglöst att IR-representanten svarar istället, eftersom honom kan man ju fråga frågor när som helst. Konferenssamtalen är ju speciella just eftersom det går att ställa frågor till Solomon.

Det positiva som utkom av konferenssamtalet var att Solomon tror på listning på Nasdaq i januari, följt av First North någon vecka efter.

Det negativa  var att Solomon sa att anledningen till att de satsat mycket pengar på utbyggnad räkodlingar e.t.c. var att annars hade det inte byggts på dem. Detta låter aktieägarfientligt i och med att varje extra satsning finansieras med att ge ut aktier till löjligt låga kurser så länge ingen annan finansiering är ordnad. För att motivera att ge ut aktier till dagens kurs för att investera måste investeringen betala tillbaka sig på runt ett halvår (och så bra är inte räkodlingsinvesteringarna tror jag inte).

Det nämndes i sommarens prospekt till obligationsfinansiering att om det gick åt pipan med den saken så skulle bolaget kanske bli tvunget att lägga några expansioner i malpåse så länge. Men trots att första obligationsfinansieringen gick åt pipan fortsatte Solomon alltså att gasa på för fullt.

Man ska nog inte tro att man kan lära gamla hundar att sitta, Solomon kommer säkert fortsätta köra sitt eget race. Man får hoppas att det blir bra till slut ändå, kanske löser det sig med finansieringen men mitt huvudspår är ändå att ett gäng aktier till kommer att ges ut.

Vi får se om SIAFs IR-snubbe kommer ut med några förtydliganden närmsta veckan.

Etiketter:

Lämna en kommentar