Oändligt med energi från E-cat verifierat?

Ny Teknisk skrev för några dagar sen om att ett antal forskare gjort ett tredjepartstest på en av Rossis E-catvarianter. Testet lyckades och forskarnas slutsats var att mer energi genererades än vad som är möjligt ed konventionella medel. Rapporten kan laddas ner här. Som vanligt så finns det vissa som påpekar att det finns brister i rapporten, folk hittar ju alltid nåt att klaga på.

Det finns även en ny artikel i Wired om det här som innehåller följande text:

The E-Cat produced at least ten times more energy than any hidden batteries or other power source could have supplied

Även på Forbes finns det en ny artikel om det hela där skribenten kommer fram till att det är osannolikt att de som utfört testet är oärliga på något sätt. Visst vore det trevligt om det visar sig att det här fungerar så att vi kan lösa världens energiproblem! Men man får vänta tills tekniken blir mer allmänt tillgänglig innan man man vara säker på att det fungerar. Nästa test som den oberoende testgruppen ska göra är ett sexmånaderstest. Den här gången var det längsta testet ett 112-timmarstest och det är nästan fem dygn och det är ju inte kattpiss det heller. De gjorde även ett 96-timmarstest.

Åtminstone för mig är den här tredjepartsrapporten något som gör att jag är betydligt mer benägen att tro att det här är på riktigt. Men övertygad blir man ju inte förräns tekniken finns ute på riktigt bland riktiga kunder.

Etiketter: ,

Lämna en kommentar