Sino Agro Food släppte uppdatering till aktieägarna idag

Idag släppte Sino Agro Food en uppdatering till aktieägarna med lite smått och gott.

Har skummat igenom den lite grann och fann några saker som jag tycker är intressanta.

  • Ledningen kommer släppa liknande uppdateringar en gång i kvartalet. Detta är mycket bra, aktieägarna behöver få information oftare på ett lite mer förutsägbart sätt. 
  • Ledningen kommer inte att makulera de sista 6 miljoner aktierna de sagt att de skulle göra. Men de står redo att göra det om det skulle behövas framöver om det ges ut mer aktier än tänkt. Som jag uppfattat det betyder det här att man inte gör som man sagt att man skulle göra. I och för sig bryr jag mig inte så mycket, känns på nåt sätt tryggare att management har en hyfsad mängd aktier i bolaget än att de makulerar nästan alla de har på grund av nåt gammalt obskyrt löfte de gett till nån aktieägare nån gång. Detta borde dock påverka aktiekursen lite negativt idag eftersom det kommer finnas fler utestående aktier än marknaden räknat med.
  • Ledningen har gjort en beräkning på hur mycket de skulle gjort i vinst per aktie om de inte gjort den massiva utspädningen och kommer fram till att vinsten per aktie hade blivit väldigt mycket mindre i så fall. Beräkningarna är inte mycket värda i mitt tycke då bara resultatet visas och inte hur de räknat fram det. Med tanke på att många joint ventures finansieras av partners får de allt motivera sina siffror bättre om de ska övertyga mig att tillväxten skulle blivit jättelåg utan utspädning. De säger inte explicit att siffrorna är för med/utan utspädning utan det är med/utan deras five year growth plan, och jag antar att man hade kunnat göra en annan five year growth plan som inte byggde på utspädning. Så jag ger inte så mycket för deras uträkning.
  • Dem skriver att det går bra med First North-listningen och att allt tyder på att det kommer gå bra.
  • Solomon skriver att listningen på First north öppnar upp för andra finansieringsmöjligheter än bolaget haft tillgång till hittills. Förhoppningsvis kan detta leda till att företaget behöver ge ut färre aktier.
  • De förklarar att anledningen till att de fick ge ut fler aktier än beräknat 2012 var på grund av det låga aktiepriset. Bra att de säger det men dåligt att de inte vidtog åtgärder tidigare för att minska kapitalbehovet 2012 när de såg vart det barkade med aktiekursen.

På det hela taget en helt okej uppdatering till marknaden. Tanken på First North-listningen värmer.

En sak som är värd att tänka på är att när bolag ska noteras på en bättre lista så kommer en stor del av kursuppgången oftast innan eller precis i samband  med listningen. Det är i alla fall en sak jag läst för rätt länge sen och det känns som att det borde stämma. Så den som tror att First North-listningen kommer ge ett högre aktiepris på SIAF gör kanske klokt i att köpa en del aktier nu och inte vänta på att listningen i Sverige blivit av.

Jordanfonden kommenterar också pressreleasen, se deras kommentar i sin helhet på deras hemsida (deras kommentar är där i skrivandets stund men kan försvinna sen).

Också, i Sverige, där runt 50-60% av aktierna idag finns, gäller statistiskt att bara runt 5% av alla aktiesparare vågar handla utomlands. Väl noterat i Sverige ges resterande 95% enkelt samma möjlighet. Också skandinaviska aktiespararbröder kan agera samma väg.
När bolaget skall listas i Sverige kommer en 10 dagars GRATIS-BYTES-TID att gälla för alla svenskar och andra som idag har aktier i SIAF. Man får utan kostnad då byta till svenska depåbevis. Efter denna “gratistid” kostar det att byta mellan amerikanska och svenska noterade aktier.

Etiketter:

Lämna en kommentar