Träffade EU-parlamentariker på tåget

Klicka på play på klippet nedan innan du börjar läsa det här inlägget. EU-parlamentarikern Amelias favoritmusik är italodisco och då bör du också lyssna på det när du läser det här inlägget. Det är faktiskt rätt bra.

Igår träffade jag en EU-parlamentariker vid namn Amelia Andersdotter från piratpartiet på tåget. Hon satte sig ner bredvid mig en stund efter att polisen varit och frågat ut alla i vagnen och gått runt med en hund. Polisen hade hittat ett kilo knark toaletten, men det framgick inte vad för typ av knark.

Amelia berättade för mig att hon för tillfället försöker få igenom en omröstning om dataskydd och att man som medborgare kan kontakta de EU-parlamentariker man vill ska driva frågan t.ex. Gunnar Hökmark om man är moderat (bara ett namn jag kom ihåg, har inget med min politiska läggning att göra).

Tydligen så blir EU-parlamentariker glada när de får mail från medborgare eftersom de då inte känner sig så bortglömda, och det innebär att man som medborgare faktiskt har en rätt bra chans att påverka genom att maila.

Det märktes att Amelia brinner för det hon sysslar med och hon verkade väldigt engagerad i att få igenom sin vilja i EU-parlamentet. Dessutom läste hon lite i en tjock bok som innehöll vettig information från en framstående person inom datasäkerhet och intrycket jag fick var att Amelia brinner mest för just datasäkerhet och att skydda privatpersoners integritet.

Dessutom var Amelia generös nog att bjuda mig på rutat Leksands knäckebröd, hon nämnde att hon gillade rutat knäckebröd och dessutom var hon från dalarna och ville vara lite lojal mot hembygden. Inte nog med det utan hon lät mig även lyssna lite på hennes favoritmusik som var Italodisco.

Amelia Andersdotter

Amelia Andersdotter

En kommentar till “Träffade EU-parlamentariker på tåget”

  1. Jonas Gregerberg skriver:

    Ser man på. Det känns bra för denne piratpartist att ha röstat på en så sympatisk människa.

Lämna en kommentar