Köpte Intrum Justitia till IPS:en

Det är nytt år och som vanligt kliade det i fingrarna att få bränna de 12 000 kr man får använda till IPS varje år med skatteavdrag. Det är året blir det i och för sig lite över 14 000 som kan investeras i och med att förra årets utdelningar återinvesteras.

Fokus för mitt IPS-sparande är att hitta stabila företag som kommer finnas kvar i många år framöver, helst ska de ge en bra direktavkastning också. Jag tycker att Intrum Justitia passar rätt bra in på den här mallen eftersom det är ett relativt stabilt bolag med en direktavkastning på över 4%.

Det finns dock orosmoln för Intrum Justitia, t.ex. har de problem i tyskland men ledningen verkar ha tagit handfasta grepp för att reda ut det problemet. Dock kommer rapporten för det fjärde kvartalet antagligen inte bli nån munter läsning men bolaget har redan gått ut med den informationen i ett pressmeddelande så förhoppningsvis påverkar det inte kursen så mycket. Det är i alla fall bra att ledningen rensade upp under föregående år så att 2013 har bättre förutsättningar. Möjligtvis att det hade varit bättre timing att gå in efter rapporten men det rör sig inte om några enorma summor så det är ingen poäng att fundera på den saken.

Fakturor kommer nog att finnas i alla tider och Intrum Justitia har nog goda förutsättningar att finnas kvar i tjugo år till, särskilt med tanke på att bolaget bildades 1923.

Etiketter: ,

Lämna en kommentar