Angående Sino Agro Foods dåliga kursutveckling

Det har väl knappast undgått någon att Sino Agro Foods aktie utvecklats väldigt dåligt. Jag tror det beror på ett antal faktorer, och jag tänkte gå igenom några här.

  • Det dåliga marknadsklimatet för USA-listade kinesiska aktier. Det här är den absolut största faktorn. SIAF värderas till p/e ett och det gör många andra kinesiska bolag också. Den här värderingen uppstår eftersom aktieägare saknar pålitligt skydd av lagen för den här typen av bolag. Vad gäller SIAF får man ställa sig frågan om man litar på Solomon Lee. Gör man det så är SIAF tidernas klipp. Gör man inte det så är SIAF inte värt något att tala om.
  • Dålig kommunikation från bolaget angående viktiga händelser. SIAF har vid ett flertal tillfällen misslyckats med att tydligt förklara för aktieägarna varför de tar de beslut de tar. Det borde vara enkelt, men för dem är det svårt. Senast har vi den här affären med IronRidge. Den borde kunna förklaras i några meningar så att alla begriper men SIAF har inte lyckats med det. Sedan hade vi försäljningen av mejeriet. Där lyckades SIAF inte heller förklara på ett tydligt sätt varför det var en bra affär.

Personligen är jag beredd att förlora det jag satsat i SIAF. Det är en högriskinvestering och då måste man vara beredd på det. Det skulle givetvis vara väldigt tråkigt och jag hoppas att bolaget visar sig bli en bra affär i slutändan. Om man ser till det positiva så verkar bolagets verksamhet utvecklas väl och de har trots allt delat ut pengar två år i rad till aktieägarna. Och jag tror att Solomon kommer att vara sann vid sina ord och låta oss aktieägare vara med och skörda vinsterna sedan när dotterbolagen listas på andra börser och de stora vinsterna uppstår.

Etiketter:

Lämna en kommentar