Möjligt att satsa pengar på att dollarn försvagas mot kinesiska renminbin

Det är nu möjligt att genom instrumentet Kina Bull A S satsa på att dollarn ska försvagas mot den kinesiska renminbin. Kina Bull A S är ett certifikat med en fem gånger hävstång. Läs mer om detaljerna hos SEB och i det här pressmeddelandet.

Anledningen till att jag själv satsat en mindre slant i det här instrumentet är att kineserna har en begränsning på hur renminbin får röra sig gentemot dollarn. Den begränsningen har de för att de inte vill att renminbin ska gå upp för mycket mod dollarn. Varför har de då denna begränsning? Jo antagligen för att renminbin är undervärderat jämtemot dollarn och för att kineserna vill beehålla denna undervärdering.

Vidare kan man argumentera att det är bättre att hålla valutan i ett land som har sunda statfinanser (Kina) jämfört med att hålla valutan i ett land som har osunda statsfinanser (USA).

Visserligen finns det analytiker som tror på en rekyl uppåt för dollarn nu och då kan det vara lite vanskligt att hålla ett sånt här instrument som har en fem gångers hävstång. Men för min egen del tror jag att det blir bra att ha en mindre position i det här instrumentet.

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar