Två bra artiklar om guld och silver

Läste nyss igenom den här artikeln från Chris Martensson som går igenom utbud och efterfrågan för guld och silver på ett tydligt sätt. Väldigt läsvärd artikel tycker jag. Artikelns författare tror på guld- och silverpriser som är multiplar av dagens priser.

Dessutom har Eric Sprott nyss släppt en ny artikel som handlar om silver. Den går bland annat igenom hur Comex höjde marginalkraven för silverfutures flera gånger per vecka och hur detta “stinker av manipulation” samt varför det framtvingade ett lägre silverpris.

Anledningen till att silverpriset gick ner så kraftigt under den veckan var att det krävdes mer pengar för att behålla sina positioner i silverfutures vilket ledde till att många tvingades sälja sina positioner vilket i sin tur ledde till lägre silverpriser vilket i sin tur ledde till att ännu fler var tvungna att sälja för att täcka sina förluster. Eftersom futuresena handlas till en hävstång på ungefär 18 gånger tog det inte lång tid innan fler och fler tvingades stänga sina positioner.

En guldaktie som jag gillar är Orvana.

En silveraktie som jag gillar är Avino.

Både Orvana och Avino har precis kommit igång med att producera.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer till “Två bra artiklar om guld och silver”

  1. SimonJ skriver:

    Precis dessa två aktier jag har investerat i inom PM. Har räknat på dem och uppsidan ser mycket bra ut :)

  2. daniel skriver:

    Ett företag inom guldbranschen som är värt att bevaka är 24 Gold International som bla äger SMS Guld.

Lämna en kommentar