Sino Agro Food får mer stöd av delstaten de verkar i

Sino Agro Food kommer få extra stöd från delstaten de verkar i på vissa investeringar. En krona för varje satsad krona. Det är ännu inte känt exakt hur omfattande stoden kommer vara.

I pressreleasen finns också bilder från bland annat Sino Agro Foods fiskodling där bygget verkar fortskrida bra, se bilden nedan.

Sino Agro Foods fiskodling

Sino Agro Foods fiskodling

En intressant sak med Sino Agro Food är att enbart inkomsten från deras mjölkverksamhet kan motivera börsvärdet. Nästa år väntas vinsten, enligt företagets egna prognos, komma in på runt $19 miljoner från mjölkverksamheten. Det finns i dagsläget ca 53 miljoner aktier så det blir ungefär 35 cent per aktie. Men.. Notera att det är företagets egna prognos och det är inte säkert att den infrias.

Utöver mjölkverksamhet och fiskodlingsverksamhet så har även Sino Agro Food en stor vinstgivande odling av så kallade HU Flowers.. En sorts blommor som används som tillbehör i soppor och liknande. Dessutom är de i uppstartsfasen av en biffkouppfödningsverksamhet.

Sino Agro Food (ticker: SIAF.PK) är en aktie som handlas på pink list i USA. Den handlas enklast genom ett telefonsamtal till din mäklare (t.ex. hos Avanza går det köpa SIAF.PK med ett courtage på $15).

En sak att tänka på är att företag som handlas på pink list inte har några krav att tala om på redovisning vilket är en mycket stor risk med såna bolag. Anledningen till att jag personligen valt att gå in i bolaget är att deras revisor Madsen & Associates inte verkar ha fått några anmärkningar tidigare (vad jag hittat i alla fall) och att ett gäng svenska investerare från Jordanfonden varit på plats och inspekterat bolaget och gillat vad de såg.

Dessutom har bolaget publicerat saknade årsredovisningar som de lovat och de har som målsättning att byta till en bättre lista (otcBB) nästa år. Sen har de även delat ut en mindre utdelning till sina aktieägare som de fått in på kontot nyligen. Företagets utdelningspolicy är att dela ut 7-8% av vinsten.

Dock är det alltid förknippat med hög risk att investera i Pink Sheets-bolag och det bör man vara medveten om när/om man investerar.

Etiketter:

2 kommentarer till “Sino Agro Food får mer stöd av delstaten de verkar i”

 1. kalle skriver:

  “Företagets utdelningspolicy är att dela ut 7-8% av vinsten.”

  är det verkligen rätt? Vad är d för typ av policy, 7-8% av vinst är verkligen väldigt lite

 2. Kolle skriver:

  “”Företagets utdelningspolicy är att dela ut 7-8% av vinsten.”

  är det verkligen rätt? Vad är d för typ av policy, 7-8% av vinst är verkligen väldigt lite”

  Direktavkastningen hos SIAF ligger på 2-3 % vilket jag skulle säga är mer än vad de flesta bolag har framförallt på Pink Sheet

Lämna en kommentar