Löparen aktier

Löparn, eller löparen, är en känd svensk aktieprofil som publicerar sina köptips på nätet. Hans hemsida är www.loparn.com. Hans hemsida är enkelt uppbyggd men den har ofta ett intressant innehåll med intressanta analyser.

Löparen har av allt att döma gjort ett mycket bra resultat på sina aktieinvesteringar, och hans analyser är ofta noggranna. Dock har de som följt hans köpråd ibland bränt sig. Löparn varnar på sin hemsida att alla måste bygga en egen uppfattning om de aktier de investerar i och inte köpa enbart på hans råd. Min egen uppfattning är att löparen ganska ofta investerar i högriskaktier där det snabbt kan vända och där har småsparare ingen chans att hinna sälja av om det bär utför. Ett typexempel är kanadaaktier där volatiliteten kan vara väldigt stor, men på senare tid har löparen vänt blicken mot Sverige igen och han publicerar fler köptips på svenska aktier. .

Löparen har beskyllts för att ibland köpa små aktier och sen haussa dem på sin hemsida vilket lett till att han kunnat sälja på högre nivåer. Kanske ligger det viss sanning i det.

Det kan vara givande att kolla in löparns aktietips men det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de han rekommenderar.

Etiketter:

Lämna en kommentar