BMW ska ha 500 minielbilar i drift tidigt nästa år

Enligt en artikel i dagens industri så ska BMW tidigt nästa år ha 500 elbilar av en ny modell i drift i USA. Bilen ska främst finnas tillgänglig för vissa företag samt framstående privatpersoner.

BMW-ägda Mini premiärvisar den helt eldrivna Mini E på bilmässan i Los Angeles i november. Elbilen med 204 hästkrafter accelererar från 0-100 på 8,5 sekunder. Redan tidigt nästa år ska 500 fordon finnas i amerikansk trafik.Den framhjulsdrivna Mini E har en elmotor på motsvarande 204 hästkrafter och en räckvidd på 24 mil på en laddning.

Den maximala räckvidden blir 24 mil på en laddning och laddningstiden är två och en halv timme under optimala förhållanden. En eventuell nackdel med bilen är att det inte finns något baksäte.

Det märks att många tillverkare är inne på elbilsspåret men det kommer nog ta ett antal år innan elbilar blir riktgt populära. Till viss del kommer det bero på oljeprisets utveckling hur fort det går, just nu är oljepriset nere på $70 vilket är en halvering jämfört med för några månader sedan.

2 kommentarer till “BMW ska ha 500 minielbilar i drift tidigt nästa år”

  1. Olle skriver:

    Hej, kan du kontakta mig?

  2. Emilez skriver:

    Japp, skickade ett mail..

Lämna en kommentar