ShrimpNews.com publicerar fin artikel om megafarmen

Den här artikeln publicerades nyss på ShrimpNews.com och är läsvärd tycker jag och Dr. Anthony Ostrowski verkar vara en kanonrekrytering för SIAF då han inte bara hjälper till med forskning och certifieringar utan även är en förstaklassig marknadsföringstillgång.  I artikeln inns även en video länkad från en presentation han höll nyligen.

Visst har SIAF haft en del motgångar senaste året men sen finns det ju mycket som tyder på att bolaget går sakta mot säkert mot att bli ett kvalitetsbolag. Då tänker jag på listningen i Oslo, att avknoppning av fiskverksamheten planeras och som sagt att kvalitetspersonersom Dr. Anthony Ostrowski rekryteras. Dr. Anthony Ostrowski är väl den mest tydligt lysande stjärnan av rekryteringarna än så länge. Det ska bli intressant att följa SIAF under ytterligare ett år.

Om det nu blir så att SIAF utvecklas mot att bli ett kvalitetsbolag samtidigt som de i dagsläget är värderade till lite över p/e två så kan det bli en explosiv kombination. Givetvs finns det också risker, främst med finansiering och med priser på fisk, räkor o.s.v. samtidigt som bolaget har en bra omställningsförmåga. Jag är medveten om att det finns risker men tycker att potentialen helt klart är större än risken – och då tänker jag på nåt års sikt. I slutet av året bör dessutom megafarmen vara igång på allvar, och om SIAF lyckats få till nån hyfsad finansiering så kan det bli riktigt lyckat.

Min magkänsla säger mig att SIAF kommer lyckas fixa extern finansiering i alla fall delvis – detta beroende på att bolaget listat sig i Oslo, har hållit framgångsrika PR-event där (Ostrowskis presentationer), Björn Myrseth antagligen kommer ingå i SIAFs fiskavknoppnings styrelse, och att Bertil Tiusanen kanske kan hjälpa till att skaffa finansiering åt SIAF. Bertil har dock inte bevisat sitt värde än men vi får se, det gör han kanske framöver  (sen vet man ju inte vad som sker bakom kulisserna så klart).

Etiketter:

Lämna en kommentar