Riksrevisionen: Regeringen har haft noll koll om migrationen

Att regeringen har haft noll koll om migrationen är inte ett direkt citat från riksrevisionen men det är egentligen det dem skriver i sin granskning av propositioner på migrationsområdet mellan 2004 och 2015.

Citat nummer ett:

Konsekvensanalyserna inför regeringens migrationspolitiska propositioner har haft brister, visar en ny granskning från Riksrevisionen. Bland annat har det saknats ekonomiska analyser, trovärdiga skattningar av antalet asylsökande samt beskrivningar av hur förslagen påverkar människor, myndigheter, kommuner och landsting.

Citat nummer två:

– Väl underbyggda och träffsäkra konsekvensanalyser är en förutsättning för att risker, fördyringar och bieffekter ska kunna förutses och förebyggas. Det gör det också enklare för berörda aktörer att förbereda sig inför kommande uppgifter, säger riksrevisor Helena Lindberg.

Granskningen visar bland annat att många av propositionerna helt saknat bedömningar av hur antalet som ansöker om, eller beviljas, uppehållstillstånd kan påverkas av förslagen. Det fåtal bedömningar som gjorts är huvudsakligen så svagt underbyggda eller kortfattat redovisade att deras tillförlitlighet inte går att bedöma.

Det är både vänsterregeringen och alliansregeringen som är ansvariga för detta! Rösta inte på dem där jäkla nötterna! För egen del blir det antagligen en röst på SD. Jag kan förstå att vissa av taktiska skäl röstar på M men efter två groteskt misskötta mandatperioder kan jag knappt förstå att nån överväger att rösta på nåt av dem etablerade partierna.

Det rätta sättet att hjälpa flyktingar är primärt hjälp i närområdet och sekundärt kvotflyktingar. Att snedvrida mottagandet inom EU genom att ha totalt mycket generösare villkor jämfört med andra länder som Sverige gjort och fortfarande gör i viss mening är totalt idiotiskt. Dem Sverige hjälpt är enbart folk från säkra länder som inte har någon rätt till asyl eftersom dem redan var säkra och som dessutom är en blandning av migranter och flyktingar. Sverige har sedan stora problem med att skilja flyktingarna från migranterna och misslyckas sedan väldigt ofta med att verkställa utvisningar. Sverige har agerat så idiotiskt som det överhuvudtaget är möjligt.

Däremot om Sverige hade satsat just på hjälp i närområdet i första hand och sekundärt i mindre utsträckning på kvotflyktingar så hade jag inte haft några större invändningar. Det är väl okej om dem vill hjälpa men nu har dem bara kastat bort resurserna utan att göra någon nytta och på köpet orsakat enorma samhällsproblem.

Etiketter:

Lämna en kommentar