IPS:en fulltankad, pensionssparandet

Min IPS är nu fulltankad efter att jag köpt in mig i XACT Högutdelande ETF (börshandlad fond) samt Omega Healthcare. IPS:en har nu totalt tolv innehav varav sex styck är REITs (Real Estate Investment Trust) och resten är lite gott och blandat av svenska bolag och XACT högutdelande. Jag ligger kanske lite väl tung mot REITs så de kommande åren kommer jag eventuellt satsa mer på annat. Vi får se.

Omega Healthcare (OHI) är en REIT som äger sjukvårdsfastigheter och som delar ut 8,1% per år. OHI har höjt utdelningen många år och har en ganska låg payout ratio på runt 70-75%. Det vill säga dem delar ut 70-75% av sitt fria kassaflöde. Givetvis finns risker i och med Trumps förändringar av sjukvården i USA, men som en del i en portfölj kan den passa ändå.

XACT Högutdelande har en låg avgift på 0,3%.

Fonden speglar Handelsbanken Nordic Smart Beta index som består av 50 bolag som uppvisat utdelning i kombination med låg volatilitet (risk) i aktien.

XACT Högutdelande kan passa bra som en del i en pensionsportfölj kan jag tycka. Dem delar ut 4% varje år genom att sälja 4% av fonden. Detta kan tyckas onödigt att fonden delar ut pengar men jag har som mål att alla innehav i min pensionsportfölj ska dela ut pengar så för mig passar det bra. Jag ska följa fonden och kolla lite mer i framtiden ifall jag vill satsa mer på den.

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar