Gått in i Diadrom

Det var en ägarspridningsemission nu i veckan i Diadrom Holding och jag tecknade en del. Alla som tecknade fick tilldelning. Det var 8% kursrabatt.

Jag får erkänna att jag inte är superinsatt i bolaget men kombinationen tillväxt, god direktavkastning och acceptabelt P/E-tal i förhållande till tillväxt fick mig att teckna.

Bolaget är ett konsultbolag som även verkar licensiera sin egen mjukvara. Dem har exponering mot bilindustrin. De nämner även Big Data och lite annat smått och gott i sina presentationer. Jag får känslan av att det här är lite mer än ett vanligt standardkonsultföretag.

Jag nöjer mig nog med det här innehavet så länge, följer bolaget ett tag och får se vad som händer sen. Går kursen upp en del kanske jag säljer t.o.m. för att minska min exponering under sommaren. Bolagets historik är inte helt klockren heller, där man ser en negativ tillväxt sen 2013 som stabiliserat sig de senaste två åren. 2013 och 2014 låg vinsten på runt en krona. Kanhända att Diadrom hittat tillbaka dit nu under 2017.

Etiketter:

Lämna en kommentar