Misskött politik ger höga bostadspriser

På grund av stora migrationsströmmar av lågutbildade människor har vi fått brist på billiga bostäder och Sveriges bostadspriser skjuter i höjden på grund av låga räntor och att det alltså knappt finns billiga bostäder att få tag på längre. Cornucopia skriver om saken, Sverige hade högst bostadsprishöjningar i världen och även i bostadskostnad i relation till inkomst har Sverige en väldigt dålig nivå. Det är fruktansvärt illa att politikerna i de etablerade partierna låtit det bli så här. De borde satsat på att hjälpa flyktingar primärt i närområdet istället så de kunnat fokusera sin politiska energi på att förbättra Sverige.

Höga bostadspriser är naturligtvis dåligt eftersom det ger folk sämre möjligheter att hitta bra bostäder för de som inte redan har köpt bostad sen innan och de som vill byta upp sig till en bättre bostad.

Jag har en kompis som bor i en fin lägenhet i ett område som för ett par år sen var bra. Men nu har området förändrats till ett getto där skrik och skrän hör till vardagen och svenskar har blivit en minoritet i området. Det var ett väldigt fint område med ganska fina hyreshus men eftersom det blivit ett getto med fullt med folk från Mellanöstern och Afrika har det blivit ett oattraktivt område för svenskar att bo i. Där rök ytterligare ett bra bostadsområde för Sverige och min kompis vill flytta därifrån – om han nu lyckas hitta en vettig lägenhet nån annanstans vill säga.

 

Etiketter:

Lämna en kommentar