CMC Metals mot positivt kassaflöde?

Först en disclaimer – min kunskap om CMC Metals och deras finansiella ställning är låg. Jag skriver mest om dem här för att det är intressant, jag har ingen koll på om de är en bra eller dålig investering i dagsläget.

CMC Metals är ett bolag som Scoris skrev om mycket på den tiden han drev sin blogg. Vad Scoris har för sig nu vet jag inte, men jag har kvar lite CMC Metals med stor förlust sen den tiden. Scoris var en bra skribent tyckte jag så inget ont om honom men PM-sektorn kollapsade och hans aktietips gick inget vidare.

Vissa av Scoris tips, t.ex. Avino var ett mycket bra bolag som gått hyfsat trots att silverpriset föll kraftigt från toppen. CMC Metals däremot presterade inte alls och har väl nu gått flera år utan att producera ett dyft.

Caset på den gamla goda tiden var att CMC Metals skulle börja producera guld från Radcliff Mine och processa det i deras helägda Bishop Mill. Det gick åt pipan, men nu verkar dem äntligen efter mycket förseningar vara på gång att få lite intäkter.

Enligt senaste pressreleasen som kom idag så har CMC Metals Joint Venture tecknat avtal ett företag som kan processa deras malm i väntan på att Bishop Mill kommer igång. Detta kan ge välbehövligt kassaflöde tills dess att Bishop Mill är igång. Dessutom verkar det som att avtalet går att förlänga utifall det blir ytterligare förseningar med Bishop Mill.

The renewable Agreement for Purchase and Sale of Gold Ore allows for Klondex to process up to 6,000 short tons (“tons”) of oxide dominated gold bearing rock delivered by December 1st, 2016

Jag tänker att kanske kan pengarna från Malmen hjälpa CMC Metals på traven med att komma igång med Bishop Mill. När Bishop Mill kommer igång borde CMC Metals kunna göra bra med pengar gissar jag, eftersom Scoris på den gamla goda tiden hävdade det.

Från en tidigare pressrelease i juli:

COO Ian Graham commented: “The recently completed capital raise is permitting the Company to move forward on equipping, staffing and making bond arrangements for the Mill at Bishop, whilst simultaneously working with our partner Pruett-Ballarat Inc. to commence the mining of Mill feed: the Mill and mining JV teams are anxious to drive forward and deliver free cash flow in Q4, 2016.”

Som sagt jag är inte så bra insatt själv men jag tycker ändå att det ska bli lite spännande att följa CMC Metals och se om jag kan få tillbaka lite av de pengar jag förlorat på dem genom åren. Dessutom ligger nu inkomsterna för bolaget bara några månader bort, jag har för mig de äger 50% av Radcliff mine som ska sälja guldmalmen enligt det nya avtalet.

Etiketter: ,

Lämna en kommentar