Minskat antal asylsökande och pollett som trillat ner alltför sent?

På Sveriges Radio hör jag Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson säga att nu ligger Svenskt mottagande på runt 2% av EUs migranter/flyktingar och att det är däromkring vi “i någon mening” bör ligga eftersom vi har runt 2% av EU:s befolkning.

Han sa att förra året tog vi emot 12% av EU:s flyktingar.

Välkommen till verkligheten Morgan, men oförlåtligt sent. Den korrekta slutsatsen är dock att Sverige inte bör ta emot några alls på sex år för att kompensera att vi tog emot så många förra året. Och när dem sex åren gått ut så borde det enbart satsas på hjälp i närområdet och kanske i viss utsträckning kvotflyktingar.

Morgan Johansson säger “i någon mening” och det innebär att man inte kan lita på att regeringen i framtiden ser till att hålla nivån på 2% av EU:s flyktingar – som även den är alldeles för hög eftersom vi under lång tid tidigare tagit emot alldeles för många.

Fast Sverige bör inte hjälpa några av migranterna som kommer till EU utan då istället ta emot motsvarande som kvotflyktingar eftersom det då är möjligt att kringgå flyktingsmugglare och se till att könsfördelningen och nödbehov är lämplig hos dem som kommer. Dessutom slipper man alla dem som kommer och söker asyl men som inte är flyktingar.

Kanske går det se till att man i första hand hjälper kristna också. De kristna hör förföljts något förfärligt av muslimerna och den kristna befolkningens andel i Mellanöstern har under lång tid minskat.

Fast om det enbart går att satsa på hjälp i närområdet så är det så klart bäst eftersom det hjälper flest människor per krona att få ett drägligt liv och mildrar dem sociala problem som finns i närområdet.

Etiketter:

Lämna en kommentar