DI uppmärksammar politikernas verklighetsförnekelse

PM Nilsson uppmärksammar i en ledare i Dagens Industri att politikerna förnekat (ljugit antar jag) att de migranter som kommit hit från Mellanöstern och Afrika är uruselt utbildade och aldrig kommer bli några tillgångar för vårt samhälle.

Dock är en viss andel av migranterna flyktingar och förtjänar hjälp. Den hjälpen bör då ges i närområdet där det är mångdubbelt effektivare att hjälpa än här samtidigt som hjälp i närområdet inte leder till några negativa sociala effekter för vårt samhälle.

Ta gärna och läs artikeln, nedan följer några citat.

Kanske ännu mer oroande är att andelen med mycket låg utbildning är så stor. 38 procent av syrierna, 40 procent av afghanerna och 52 procent av somalierna hade endast grundskoleutbildning.

och ett annat citat:

Bristen på utbildning är en central förklaring till att introduktionen på arbetsmarknaden går trögt. Att konkurrera på en så sofistikerad och högproduktiv arbetsmarknad som den svenska kräver utbildning. Om du därtill inte kan språket och är van vid ett annat alfabet blir tröskeln hög.

Även här använder politikerna förskönande statistik för att ge en överdrivet positiv bild, bland annat använder regeringen gärna termen “utrikes födda”, det vill säga även norrmän och finnar.

Etiketter: ,

Lämna en kommentar