Åkesson: SD och M får majoritet

I Yougovs senaste opinionsmätning får SD och M egen majoritet tillsammans. Åkesson hävdar att SD är beredda att kompromissa för att få till ett samarbete. Även i Sentios nyaste mätning är SD och M nära att få egen majoritet med tanke på att ett antal röster läggs på partier som ej kommer in i riksdagen. Sentio var närmast att pricka rätt på SD i valet, men det är så klart svårt att säga vilka opinionsmätningar som är mest korrekta.

Hur som helst, om M kunde få tummen ur röven och erkänna att ett samarbete mellan M och SD vore bäst för landet så vore det väldigt bra. AKB:s struntprat om att partierna ligger för långt ifrån varandra är så klart struntprat då SD visat på stor vilja att kompromissa och i stort sett skull nöja sig med att vi får en strängare flyktingpolitik.

Antagligen är M + Sd det bästa regeringsalternativet i nuläget.

Moderaterna är alldeles för mesiga i sina åtgärder mot flyktingar medans SD riskerar att lite urskiljningslöst slå ner på all invandring, även bra sådan där till exempel utländska kvinnor kommer hit för att träffa svenska män eftersom vi har mansöverskott i fertil ålder. Detta riskerar att ske om till exempel alla med PUT blir av med sina rättigheter till välfärd.

Det finns inget parti som är helt optimalt att leda landet, men SD och M är åtminstone de som är närmast. Maktbalansen bör dock ligga i SD:s favör mellan partierna för att det ska bli en så bra kombination som möjligt för landet.

Etiketter:

Lämna en kommentar