Hans Rosling: flyktingar i närområdet får bara tio till femton kronor per dag

Vid det här läget borde det väl vara välkänt att Sverige gjort bort sig totalt vad gäller flyktingpolitiken och att det hade varit bättre att fokusera på hjälp i närområdet istället för i Sverige. Men för många är det fortfarande inte självklart och därför är det bra att Hans Rosling förklarar i den här videosnutten hur det ligger till.

Hans Rosling förespråkar att vi borde fokusera stödet på närområdet, men han sa också att Sverige i onödan gynnar kriminella flyktingsmugglare när flyktingar får betala för att ta sig hit. Se klippet för att se vad han säger ordagrant.

Rosling sa även ungefär att det inte är en så stor grej att Sverige inför mycket hårdare asylregler nu. Tänk på det, vi har orsakat den största krisen i modern svensk historia för att åstadkomma något som inte var en så stor grej. Stor skada för oss men det gjorde alltså inte så stor nytta i det stora hela.

Det finns en princip som heter Paretos princip. Den principen säger att man ofta kan åstadkomma 80% av nyttan genom 20% av insatsen. Det är ett klockrent exempel där hjälp i närområdet är det som gör stor nytta.

Motsatsen, att lägga 80% av resurserna för att åstadkomma 20% av nyttan är det Sverige gjort när vi tagit emot så många flyktingar här. Det är tragiskt att de som styr vårt land är så inkompetenta.

Etiketter:

Lämna en kommentar