Ambassadör: Vi har ett ansvar att säkra gränsen

Storbritanniens ambassadör gör ett inhopp i den svenska debatten och upplyser om något så självklart som att det är en grundläggande skyldighet för en regering att upprätta territoriell integritet. Detta faktum har gått förbi de senaste svenska regeringarna totalt, där t.ex. flyktingmsuggling fått ett så lågt straffvärde att polise knappt ägnar sig åt det.

Att upprätthålla territoriell integritet är en av de grundläggande skyldigheter varje regering har gentemot sina medborgare.

I Danmark har man börjat göra fler gränskontroller nu, till synes med goda resultat.

Tillbaka till Storbritanniens ambassadörs artikel, han skriver vidare att Storbritanniens biståndsnivå är lagstadgad och ligger på 0,7% av BNP (samma nivå som FN rekommenderar och som SD vill ha, övriga partier verkar vilja ha en nivå på 1%), han skriver också att det långsiktiga svaret är att skapabättre liv för dessa människor i sina hemländer.

Vi vet att förbättrad gränssäkerhet inte kommer att hindra människor som är desperata nog att lämna sina hem i sin strävan efter ett bättre liv i Europa. Det långsiktiga svaret är att hjälpa till att skapa bättre liv för dessa människor i hemländerna.

Det är därför som Storbritannien anser att svaret på den här krisen på lång sikt är ett större fokus på lösningar vid källan.

Etiketter:

Lämna en kommentar