Norska polisen använder Södertälje som skräckexempel

Jag såg i DN att den norska polisen använder Södertälje som ett skräcexempel på hur parallella samhällen kan utveckla sig i ett land med misskött migrations- och integrationspolitik. Det är alltid uppfriskande att som svensk få ta del av friska synpunkter från andra länder där ett mer balanserat medieklimat har rått under längre tid.

– För att undvika gettofiering det är viktigt att sprida boendet över hela landet – utifrån kommunernas kapacitet att integrera. Språk– och yrkesutbildning måste ha högsta prioritet. Södertälje, Malmö, Göteborg och delar av Stockholm är skrämmande exempel på hur det kan gå när myndigheterna förlorar kontrollen, och resultatet av en gränslöst naiv politik, säger Terning till Aftenposten.

Du kan även läsa artikeln i Aftenposten, en tanke är att de använder ordet “Massemigrasjon”, vilket är detsamma som massinvandring på svenska. Aftenposten är en av Norges största tidningar och använder ordet massinvandring, men jag tror knappast att en svensk mainstreamtidning skulle använda det ordet (helt okej av Aftenposten, jag ville bara illustrera att det finns en skillnad i medieklimatet).

Etiketter:

Lämna en kommentar